www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Εκπτώσεις έως 50% στις χρεώσεις επιβατών


Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, συνεχίζοντας με συνέπεια την πολιτική κινήτρων προς τις αεροπορικές εταιρείες, εισάγει ένα νέο ειδικό οικονομικό κίνητρο για τη χειμερινή περίοδο 2012.

Με στόχο την τόνωση της αεροπορικής κίνησης της Αθήνας κατά τη χειμερινή περίοδο μειωμένης κίνησης και τη δημιουργία χαμηλότερων ναύλων για τον επιβάτη, το οικονομικό κίνητρο, το οποίο είναι πρωτοποριακό διεθνώς, αντιστοιχεί σε έκπτωση της τάξεως 25% έως 50% των χρεώσεων προς επιβάτες (passenger charges) για όσους χαμηλούς ναύλους εκδώσουν οι εταιρείες για τα δρομολόγιά τους με αφετηρία την Αθήνα.

Το πρόγραμμα έχει τρίμηνη διάρκεια (1η Φεβρουαρίου - 30 Απριλίου 2012) και αφορά σε φθηνά εισιτήρια όλων των αεροπορικών εταιρειών που αναχωρούν από την Αθήνα, τόσο για το εσωτερικό όσο και για το εξωτερικό.

Συγκεκριμένα, το κίνητρο περιλαμβάνει:
Ποσό ύψους 10 ευρώ για την αεροπορική εταιρεία (ίσο με έκπτωση 50% επί των επιβατικών χρεώσεων του ΔΑΑ για τους ακόλουθους χαμηλούς ναύλους)

• Για εισιτήρια απλής διαδρομής από 50 ευρώ και κάτω, για δρομολόγια μικρών αποστάσεων
• Για εισιτήρια απλής διαδρομής από 60 ευρώ και κάτω, για δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων
• Για εισιτήρια απλής διαδρομής από 100 ευρώ και κάτω, για δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων

Ποσό ύψους 5 ευρώ για την αεροπορική εταιρεία (ίσο με έκπτωση 25% επί των επιβατικών χρεώσεων του ΔΑΑ για τους ακόλουθους χαμηλούς ναύλους)
• Για εισιτήρια απλής διαδρομής πάνω από 50 ευρώ και φθηνότερα από 65 ευρώ, για δρομολόγια μικρών αποστάσεων
• Για εισιτήρια απλής διαδρομής πάνω από 60 ευρώ και φθηνότερα από 75 ευρώ, για δρομολόγια μεσαίων αποστάσεων
• Για εισιτήρια απλής διαδρομής πάνω από 100 ευρώ και φθηνότερα από 125 ευρώ, για δρομολόγια μεγάλων αποστάσεων

Για ταξίδια μετ’ επιστροφής το κίνητρο παρέχεται με την προϋπόθεση ότι η τιμή του εισιτηρίου δεν θα υπερβαίνει το διπλάσιο της απλής διαδρομής.

Η συμμετοχή των εταιρειών στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι προαιρετική, ενώ παράλληλα συνεχίζεται το ετήσιο πρόγραμμα κινήτρων και συγχρηματοδότησης αναπτυξιακών δράσεων που παρέχει ο ΔΑΑ στις αεροπορικές εταιρείες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: