www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Κατηγορηματικό «όχι» Β. Κορκίδη στις απαιτήσεις της τρόικας


Την κάθετη αντίθεσή του στις απαιτήσεις της τρόικας για μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα εξέφρασε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Επέμεινε στην πρότασή του για τριετές πάγωμα των μισθών και συμπλήρωσε ότι σε συνδυασμό με τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους, το εργατικό κόστος μπορεί να μειωθεί περαιτέρω κατά 15% έως 20%. Δεν ικανοποιεί αυτό την τρόικα;, διερωτήθηκε.

Επιπλέον, ο κ. Κορκίδης τάχθηκε κατά ενδεχόμενης μείωσης των μισθών με νομοθετική πράξη, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οποιος έχει τα άντερα ας πάει στη Βουλή να ψηφίσει. Δεν ψήφισαν για το ωράριο των φαρμακείων, θα
ψηφίσουν μειώσεις μισθών;»

Σε άλλες δηλώσεις του ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ παρατήρησε ότι «τo κλίμα είναι πλέον πολύ βαρύ και οι στιγμές πολύ κρίσιμες, ωστόσο δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί οι δανειστές της χώρας μας θέλουν να γίνουν λογιστές και διαχειριστές στις επιχειρήσεις μας».

«Η ΕΣΕΕ δεν αλλάζει στάση στα φιρμάνια της τρόικας για μισθούς και δώρα και θα επιμείνει τεκμηριωμένα στις προτάσεις της», συνέχισε.

Οπως είπε, η σκληρή γραμμή της «μας προκαλεί να διερωτηθούμε εάν έχουμε να κάνουμε με εκδικητική εμμονή ή με κάποια αλλότρια σκοπιμότητα, όταν μάλιστα με διάφορες παρεμβάσεις οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα έχουν μειωθεί τον τελευταίο χρόνο κατά 12% - 14%, ενώ ταυτόχρονα η ανεργία και η ύφεση έχουν εκτοξευτεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια: