www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Φώφη Γεννηματά: Αυτοδύναμη Ελλάδα με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα

«Θέλουμε την αυτοδύναμη Ελλάδα, με το ΠΑΣΟΚ πρώτο κόμμα και στόχο τη νίκη» και «για να το πετύχουμε αυτό, χρειαζόμαστε τρία πράγματα: οργάνωση -οργάνωση - οργάνωση», τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος του Κινήματος Φώφη Γεννηματά παρουσιάζοντας τις σημερινές αποφάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου.


Όπως ανακοίνωσε η κ. Γεννηματά, υπεύθυνος Οργανωτικού του Κινήματος αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, διευθυντής του Πολιτικού Σχεδιασμού του ΠΑΣΟΚ ο Στέλιος Αγγελούδης, και η Χριστίνα Μανωλοπούλου, διευθύντρια του Πολιτικού Γραφείου του προέδρου Ευ. Βενιζέλου.

 Νέος γενικός διευθυντής του ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει ο Νίκος Σαλαγιάννης, αλλά όπως σημείωσε η κ. Γεννηματά, ο μέχρι τώρα γενικός διευθυντής, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, θα είναι παρών στην
προεκλογική εκστρατεία και θα συνεργαστεί με τον κ. Σαλαγιάννη κυρίως σε οικονομικά ζητήματα του κόμματος.

 Η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε επίσης τη συγκρότηση Επιτροπής Ανάδειξης υποψηφιοτήτων με συντονιστή τον Βασίλη Γερανίδη, στην οποία συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Β. Έξαρχος, Β. Αργύρης, Κ. Ασκούνης, Γ. Σγουρός Γ. Γαζή και Μ. Αναγνωστοπούλου. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθεί η Επιτροπή Εκλογικού Αγώνα, ενώ όπως έκανε γνωστό η κ. Γεννηματά, το Πολιτικό Συμβούλιο αποφάσισε να στείλει και τις βασικές εγκυκλίους για τη συγκρότηση των Νομαρχιακών Εκλογικών Επιτροπών και των Περιφερειακών Εκλογικών Επιτροπών, για τη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων.

Την Παρασκευή 6 Απριλίου προγραμματίζεται η σύγκληση του διευρυμένου Εθνικού Συμβουλίου, καθώς όπως είπε η κ. Γεννηματά σε αυτό θα μετάσχουν και οι γραμματείς των Περιφερειακών και Νομαρχιακών Οργανώσεων και η Εθνική Αντιπροσωπεία της Νεολαίας. Ενδέχεται να υπάρξει και νέα σύγκλησή του μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα, προκειμένου να επικυρωθούν τα ψηφοδέλτια του κόμματος. Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει μιλήσει για ανανέωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος κατά 60%.

Αναφορικά με την προεκλογική εκστρατεία, η κ. Γεννηματά τόνισε ότι το κόμμα θα κινηθεί με όσο γίνεται μικρότερο προϋπολογισμό. «Θα είναι μία όσο το δυνατόν λιτή, αλλά ουσιαστική προεκλογική εκστρατεία, βασισμένη στον πολιτικό μας λόγο, βασισμένη στη σχέση ειλικρίνειας με τους πολίτες. Θα προσπαθήσουμε να μηδενίσουμε τα έξοδα σε σχέση με εκτυπώσεις, δεν θα υπάρχουν αφίσες, δεν θέλουμε να ρυπάνουμε καθόλου τις πόλεις, θέλουμε να σεβαστούμε πλήρως την ησυχία και την αγωνία των Ελλήνων πολιτών. Θα επενδύσουμε στον πολιτικό μας λόγο», ανέφερε η εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, ωστόσο όπως διευκρίνισε, «αυτό δεν σημαίνει ότι το κόμμα θα κινηθεί μόνο μέσα από την τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τις εφημερίδες και το διαδίκτυο», γιατί «τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει την άμεση επικοινωνία των στελεχών με τον πολίτη». «Θέλουμε», συνέχισε, «να ακούσουμε και την οργή, και το θυμό, και την αγανάκτηση, και να είμαστε εκεί για να μπορούμε να απαντήσουμε. Και να απαντήσουμε περισσότερο απ' όλα στην αγωνία για το αύριο, με σχέδιο, με εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης γι' αυτή τη χώρα, γιατί το έχουμε ανάγκη περισσότερο από ποτέ».

«Η πρότασή μας θα είναι μια πρόταση υπευθυνότητας. Το ΠΑΣΟΚ ήταν πάντα παρόν στα δύσκολα και θα είναι και τώρα, γιατί το αξίζει ο τόπος», κατέληξε η εκπρόσωπος του Κινήματος.

Σύμφωνα εξάλλου με πληροφορίες του ΑΘηναϊκού Πρακτορείου, κατά την τετράωρη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το κεντρικό δίλημμα συνίσταται στο πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος και όχι στο σχήμα διακυβέρνησης, φράση που προκάλεσε την αντίδραση του εκπροσώπου της ΝΔ:

 «Είναι απόλυτα κατανοητό ο αρχηγός ενός κόμματος που καταρρέει να διακατέχεται από ηττοπάθεια, τα όσα λέει, όμως, για την επιδίωξη αυτοδυναμίας, αποκαλύπτουν μια σύγκρουση Βενιζέλου εναντίον Βενιζέλου, γεμάτη ανειλικρίνεια, ασυνέπεια και αντιφάσεις», παρατήρησε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχελάκης επισημαίνοντας ότι όσα λέει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ περί αυτοδυναμίας, «είναι τα ακριβώς αντίθετα από εκείνα που έλεγε κάποτε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: