www.kryfokamari.blogspot.com

Κυριακή 27 Ιουνίου 2010

Επιμένει στα περί μυστικής διπλωματίας της κυβέρνησης ο Δημ. Αβραμόπουλος

Για «ιδιαίτερα ανησυχητική διπλωματία στην οποία έχει επιδοθεί, τον τελευταίο καιρό, η κυβέρνηση», έκανε λόγο ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του 8ου τακτικού συνεδρίου της Ν.Δ. και υπεύθυνου του Τομέα Εξωτερικής Πολιτικής του Κόμματος, Δημήτρης Αβραμόπουλος.


"Δεν μπορεί να υπάρχει Εξωτερική Πολιτική και Εθνική Πολιτική, αν παράλληλα δεν υπάρχει και αντικειμενική και διάφανη ενημέρωση των πολιτών. Γιατί, ας μην κρυβόμαστε: Τίποτα δεν μένει, πλέον, κρυφό στη σημερινή κοινωνία. Είναι μία εξωτερική πολιτική που ακροβατεί και μπορεί να οδηγήσει, είτε σε αρνητικά αποτελέσματα, είτε σε ιδιαίτερα επικίνδυνες εξελίξεις.", τόνισε από το βήμα του συνεδρίου ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο πρώην υπουργός κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων, αναφέροντας "ότι όλα αυτά που κυκλοφορούν στις εφημερίδες, δεν αποτελούν βάση για να πάρει ένα
κόμμα μια υπεύθυνη στάση. Θα πρέπει, λοιπόν, η κυβέρνηση, που έχει και την ευθύνη της άσκησης της εξωτερικής πολιτικής, να αποσαφηνίσει αμέσως τι συμβαίνει. Αν αυτά που γράφονται και ακούγονται είναι αλήθεια ή όχι. Και αφού πάρει θέση η ελληνική κυβέρνηση, και αφού ξεκαθαρίσει, επιτέλους, και τη θέση της η σκοπιανή κυβέρνηση, τότε εμείς είμαστε εδώ. Σήμερα στείλαμε το σήμα. Η Νέα Δημοκρατία είναι η Παράταξη της εθνικής ευθύνης, αλλά δεν ασκεί πρόχειρη, στους διαδρόμους και στα πεζοδρόμια, Εξωτερική Πολιτική. Ασκεί Εξωτερική Πολιτική ευθύνης".
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: