www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Αναστέλλουν προσωρινά την απεργία τους οι γιατροί

Σταματά προσωρινά η ταλαιπωρία των ασφαλισμένων του ΙΚΑ, καθώς οι γιατροί του ασφαλιστικού οργανισμού αναστέλλουν, από την ερχόμενη Δευτέρα, την απεργία τους, υποσχόμενοι να απορροφήσουν τις προσεχείς ημέρες τις καθυστερήσεις στα ραντεβού.


Στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γιατρών ΙΚΑ - Συλλόγου Επιστημονικού Προσωπικού ΙΚΑ Θεσσαλονίκης - Β. Ελλάδος Σάββας Παρασκευόπουλος, επεσήμανε ότι η απεργία αναστέλλεται προσωρινά, προκειμένου να υπάρξει ένας ουσιαστικός και ειλικρινής διάλογος με το Υπουργείο Υγείας, για τα θέματα που δεν ρυθμίζονται στον νόμο για την υγεία και τα οποία μπορούν να ρυθμιστούν με Προεδρικά Διατάγματα και Υπουργικές Αποφάσεις.

«Πρέπει να κατανοήσουν οι ασφαλισμένοι όλων των ταμείων ότι οδεύουμε προς δραματική υποβάθμιση της υγείας. Τα αιτήματά μας δεν είναι οικονομικά, ούτε συντεχνιακά. Ζητάμε ελεύθερη πρόσβαση των ασφαλισμένων όλων των ταμείων στην πρωτοβάθμια φροντίδα και στις υπηρεσίες
υγείας και αμοιβές των γιατρών, κατά πράξη και περίπτωση», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

Παράλληλα, τόνισε ότι ο νόμος που ψηφίστηκε θα καταργηθεί εκ των πραγμάτων, διότι πολλές ειδικότητες γιατρών δεν θα δεχτούν να κάνουν συμβάσεις με τον ΕΟΠΥΥ (Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) και οι ασφαλισμένοι θα αναγκαστούν να πηγαίνουν σε ιδιώτες γιατρούς.

Ανέφερε ακόμη ότι η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ έχει ιδιαίτερη σημασία για τους ασφαλισμένους της Θεσσαλονίκης και του Ηρακλείου, καθώς από αυτούς τους δύο νομούς θα ξεκινήσει, τον Ιούνιο, η πιλοτική εφαρμογή του.

Τέλος έθεσε το ερώτημα «τί θα γίνει η τεράστια κινητή και ακίνητη περιουσία του ΙΚΑ», την οποία απέκτησε το Ίδρυμα με τις εισφορές των ασφαλισμένων και στην οποία περιλαμβάνονται και 27 μεγάλα ακίνητα, μεταξύ των οποίων και το ξενοδοχείο «Μακεδονία Παλλάς».



Δεν υπάρχουν σχόλια: