www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Κύμα παραιτήσεων από κομματικά αξιώματα στη ΝΔ ενόψει εκλογών

Μαζικές και ταχύτατες εξελίξεις στον κομματικό μηχανισμό της ΝΔ προκάλεσε –μεταξύ άλλων-   χθεσινό δημοσίευμα για τον «εμφύλιο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε «γαλάζιους» βουλευτές και πολιτευτές, εξαιτίας της διατήρησης από τους δεύτερους, θεσμικών αξιωμάτων που αξιοποιούνται για προσωπικό, προεκλογικό τους όφελος.

Όπως επεσήμαινε το δημοσίευμα, νυν βουλευτές –ανεξάρτητα από την ιδεολογική τους τοποθέτηση, αν δηλαδή ανήκουν στους «σκληροπυρηνικούς», τους «φιλελεύθερους» ή τους «προεδρικούς»- είχαν... ανέβει στα κεραμίδια, διαπιστώνοντας ανήθικο πόλεμο σε βάρος τους από την πλευρά διαφόρων υποψηφίων –και δυνάμει- βουλευτών, οι οποίοι «τους έκσαβαν το λάκκο» στις τοπικές

κοινωνίες, χρησιμοποιώντας προς όφελός τους κομματικούς μηχανισμούς και υποδομές.

Καίτοι σύνηθες φαινόμενο, στην περίπτωση αυτή παρέμενε επί της ουσίας ανεφάρμοστη εσωτερική εγκύκλιος που είχε εκδώσει από τον περασμένο Ιούνιο ο Γραμματέας της Π.Ε. Αν. Λυκουρέντζος  βάσει της οποίας καλούνταν όσοι κατείχαν κομματικά αξιώματα να παραιτηθούν άμεσα αυτών, εφ’ όσον επιθυμούσαν την κάθοδό τους στς εκλογές.

Οι περισότεροι από τους αξιωματούχους βρίσκονταν εντός του κεντρικού κομματικού μηχανισμού, είχαν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους –προφορικά ή και γραπτά- αλλά παρέμεναν τύποις στις θέσεις τους μέχρι να κινηθεί η διαδικασία αντικατάστασής τους –η οποία ωστόσο, λόγω των πολιτικών εξελίξεων, μετατίθετο για το μέλλον.

Αίφνης, αργά χθες το πρωί, ο κ. Λυκουρέντζος απέστειλε σε όσους πρόκειται να κατέβουν υποψήφιοι και κατείχαν κομματικά αξιώματα, ευχαριστήρια επιστολή για τις υπηρεσίες τους στο κόμμα την οποία συνόδευε με αγωνιστικές ευχές για την προεκλογική τους εκστρατεία.

Χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να επρόκειτο για προσχεδιασμένη κίνηση, είναι προφανές ότι η δημοσιοποίηση της δυσφορίας των «γαλάζιων» βουλευτών, επιτάχυνε τις εσωκομματικές εξελίξεις. 



Σημειώνεται ωστόσο ότι, επί της ουσίας το ζήτημα παραμένει καθώς, σε αντίστοιχα αξιώματα –αν και σε χαμηλότερο επίπεδο, όπως π.χ. Πρόεδροι ΝΟΔΕ- διατηρούνται ακόμη στελέχη του κόμματος, τα οποία διεκδικούν βουλευτικό έδρανο στις προσεχείς εκλογές και κανονικά, βάσει της εσωτερικής εγκυκλίου Λυκουρέντζου, θα έπρεπε ήδη να έχουν υποβάλλει τις παραιτήσεις τους και να έχουν γίνει αποδεκτές. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: