www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απευθείας στην Τράπεζα Πειραιώς τα έσοδα της Εγνατίας Οδού

Όλα τα έσοδα από τον σταθμό διοδίων στον Πολύμυλο Κοζάνης, στην κρατική Εγνατία Οδό, εισπράττονται απευθείας από την τράπεζα Πειραιώς. Η Τράπεζα μάλιστα αναμένεται να διεκδικήσει και τα έσοδα από έξι ακόμα σταθμούς διοδίων που θα λειτουργήσουν στην Εγνατία τους επόμενους μήνες.

Το 2006 η τράπεζα Πειραιώς και το δημόσιο συνήψαν δάνειο ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ προκειμένου να συνεχιστούν τα έργα για τον οδικό άξονα. Το δημόσιο έβαλε ως εγγύηση τα έσοδα από τους 13 σταθμούς διοδίων, που σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, έπρεπε να λειτουργήσουν έως τον Απρίλιο του 2010.

Ωστόσο ο μοναδικός σταθμός διοδίων στην Εγνατία ξεκίνησε τη λειτουργία του μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο και αποφασίστηκε όλα τα έσοδα να αποδίδονται στην τράπεζα για την αποπληρωμή του
δανείου.

Τον περασμένο Αύγουστο η τράπεζα Πειραιώς κατήγγειλε τη δανειακή σύμβαση, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες επιθυμούσε αύξηση των επιτοκίων, αίτημα που δεν αποδέχθηκε το δημόσιο και για το λόγο αυτό προχώρησε η Εγνατία οδός σε αίτηση ασφαλιστικών μέτρων κατά της τράπεζας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: