www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Μαγκριώτης: Η ευθύνη στις τράπεζες για τη μη μείωση των διοδίων

Την εκτίμηση ότι έως το καλοκαίρι μπορεί να γίνει μείωση στα κόμιστρα των διοδίων αν αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί οι τράπεζες εξέφρασε στον ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή», ο υφυπουργός Υποδομών Γιάννης Μαγκριώτης.

Ο κ. Μαγκριώτης επέρριψε στις τράπεζες την ευθύνη για το «μπλόκο» στη μείωση των κομίστρων και την παύση των έργων σε ορισμένα εργοτάξια που υπάρχουν σε αυτοκινητόδρομους.

«Σταμάτησαν κάποια εργοτάξια στους αυτοκινητόδρομους, οι τράπεζες θεωρούν ότι τα έργα δεν είναι βιώσιμα και η πιθανότητα πτώχευσης της Ελλάδας είναι πολύ μεγάλη» ανέφερε.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Υποδομών η ευθύνη στις τράπεζες που είναι υποχρεωμένες να συνεχίσουν την χρηματοδότηση, όμως έχουν σταματήσει. «Για να πούμε στις τράπεζες ‘φύγετε’ θα
πρέπει να καταβάλουμε 3,5 δισ. ευρώ και να βρει το κράτος για να λεφτά χρηματοδοτήσει τα έργα. Μπορεί μέχρι το καλοκαίρι να έχουμε μείωση αν η άλλη πλευρά αναλάβει την ευθύνη» ανέφερε.

Για τις δραματικές πολιτικές εξελίξεις την περασμένη εβδομάδα, εκτίμησε ότι το ΠΑΣΟΚ έφτασε στο απόλυτο μηδέν την προηγούμενη εβδομάδα, αλλά αυτή τη στιγμή αναπτύσσει μία μεγάλη δυναμική που θα επιτρέψει στην κυβέρνηση να επανακτήσει την αξιοπιστία της στην κοινωνία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: