www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

Δίωξη και για τους πέντε «Βατοπεδινούς» υπουργούς προτείνει το ΠΑΣΟΚ

Στην κατάθεση τεσσάρων πορισμάτων για την υπόθεση Βατοπεδίου, όσων ακριβώς και τα κόμματα που μετείχαν στην προανακριτική επιτροπή, μετά την αποχώρηση της Ν.Δ, αναμένεται από στιγμή σε στιγμή να προχωρήσουν οι εκπρόσωποι των ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΛΑΟΣ και ΣΥΡΙΖΑ .Το ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με πληροφορίες, προτείνει την παραπομπή και των πέντε πρώην υπουργών και υφυπουργών της Ν.Δ που είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.

Το πόρισμα που θα υπογράψουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ παραπέμπει στο Δικαστικό Συμβούλιο τους Πέτρο Δούκα, Απόστολο Κοντό, Ευάγγελο Μπασιάκο, Θόδωρο Ρουσόπουλο και Γιώργο
Βουλγαράκη.


ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ προτείνουν την παραπομπή των κυρίων Δούκα,Κοντού και Μπασιάκου, οι οποίοι έχουν υπογράψει υπουργικές αποφάσεις ενώ για τους Θ. Ρουσόπουλο και Γ. Βουλγαράκη επιφυλάσσονται για την ολομέλεια.

Ο ΛΑΟΣ προτείνει μη παραπομπή γιατί τα αδικήματα έχουν παραγραφεί. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι αν δεν υπήρχε παραγραφή θα πρότεινε την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος των κ.κ. Κοντό, Μπασιάκο και Δούκα.

Σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησαν βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισαν την υπόθεση "πασοκικό Βατο-γκεϊτ" και έκαναν λόγο για "σκευωρία με κεντρική κατεύθυνση", την οποία και απέδωσαν στον πανικό, όπως είπαν, της κυβέρνησης για το επερχόμενο αποτέλεσμα των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου.



Δεν υπάρχουν σχόλια: