www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Αποκλεισμός Υπουργείου Οικονομικών

Την είσοδο του Υπουργείου Οικονομικών έχουν αποκλείσει συμβολικά οι 545 διοριστέοι Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης που έχουν πετύχει στο γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ 1Γ του 2008 για την κάλυψη θέσεων σε εφορίες, τελωνεία και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους ζητώντας τον άμεσο διορισμό τους.Παραθέτουμε το υπόμνημα διαμαρτυρίας που έχουν καταθέσει από τις αρχές του έτους στον Υπουργό Οικονομικών κύριο Παπακωνσταντίνου, Εσωτερικών κύριο Ραγκούση και στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κύριο Πάγκαλο για την αναστολή του διορισμού τους μέχρι το ... 2013.

(φωτογραφία από αρχείο)


Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Σας απευθύνουμε αυτή την επιστολή, καθώς οι μέχρι σήμερα προσπάθειες μας να σας συναντήσουμε έχουν αποβεί άκαρπες, ενώ το επαγγελματικό αδιέξοδο και η αδικία εις βάρος μας, μάς έχουν φέρει στα όρια της ανθρώπινης αντοχής.

Είμαστε 545 νέοι επιστήμονες, πληθώρα εξ΄ ημών κάτοχοι μεταπτυχιακών τίτλων και είμαστε όμηροι σχεδόν τρίτο χρόνο. Το 2008 εκδόθηκε η προκήρυξη 1Γ/2008 , το 2009 λάβαμε μέρος στις
γραπτές εξετάσεις , το Φεβρουάριο 2010 εκδόθηκαν τα οριστικά μας αποτελέσματα (με 11μηνη καθυστέρηση από το ΑΣΕΠ), βρισκόμαστε ήδη στο 2011 και ακόμα δεν έχει δοθεί λύση στο πρόβλημα μας.

Η αδικία που έχουμε υποστεί με την αναστολή της πρόσληψής μας ως το 2013 είναι πέραν κάθε αμφιβολίας μεγάλη, γεγονός που αναγνωρίστηκε από εσάς κατά τις συναντήσεις που είχαμε στο πρόσφατο παρελθόν.

Εξοργιζόμαστε όταν βλέπουμε ότι όταν υπάρχει η πολιτική βούληση με την διαδικασία της εξαίρεσης επιλύονται άμεσα θέματα όπως το θέμα των 727 επιτυχόντων της ΑΤΕ (διαγωνισμός με σειρά προτεραιότητας – απλή κατάθεση δικαιολογητικών) με το Ν.3899/2010 (ΦΕΚ 212/Α'/17.12.2010) σύμφωνα με τον οποίο o διορισμός τους θα υλοποιηθεί το αργότερο μέχρι τα τέλη του 2011.

Αγανακτούμε να βλέπουμε επιτυχόντες με οριστικά το έτος 2010 να έχουν ήδη διορισθεί. Ενδεικτικά αναφέρουμε ΦΕΚ 979 14.10.2010, 7 δικαστικοί επιμελητές στο Υπουργείο Δικαιοσύνης με οριστ. αποτελέσματα 28.5.2010 παρά το γεγονός ότι τα αποτελέσματα τα δικά μας είχαν εκδοθεί σε ΦΕΚ πολύ νωρίτερα .

Απογοητευόμαστε όταν βλέπουμε οι 148 επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού του Υπουργείου Δικαιοσύνης υπό την εποπτεία του ΑΣΕΠ παρά το γεγονός ότι τα οριστικά τους αποτελέσματα εκδόθηκαν εντός του 2010 (ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΕ : ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ ΙΟΥΛΙΟΣ 2009 ΚΑΙ ΦΕΚ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ 293/13-4-2010 ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΔΕ : ΓΡΑΠΤΗ ΕΞΕΤΑΣΗ 31-1-2010 ΚΑΙ ΦΕΚ ΟΡΙΣΤΙΚΩΝ 908/22-9-2010), έχουν την συμπαράσταση του φορέα τους καθώς δέχθηκαν προ ολίγων ημερών τις επιστολές για την κατάθεση των δικαιολογητικών (ιατρικές εξετάσεις, αντίγραφα πτυχίων κλπ) ώστε όταν ληφθεί η απόφαση σας για το ρυθμό απορρόφησης να μην κωλυσιεργήσουν και να αναλάβουν υπηρεσία τάχιστα.

Επίσης το θέμα των μετατάξεων είναι ένα θέμα που μας απασχολεί ιδιαίτερα, καθώς στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε την ΄΄τύχη΄΄ να υποστούμε τις δυσμενείς συνέπειές τους λίγους μήνες μετά τις γραπτές μας εξετάσεις. Το καλοκαίρι του 2009 η απελθούσα κυβέρνηση προχώρησε σε αθρόες μετατάξεις 385 ατόμων στο ΥπΟικ ίσως και ο πιθανότερος λόγος κωλυσιεργίας της έκδοσης των αποτελεσμάτων μας.

Στην τελευταία συνάντηση, μας αναφέρατε ότι δεν θα πραγματοποιηθούν μετατάξεις στο Υπουργείο, ωστόσο έχουν ήδη πραγματοποιηθεί μετατάξεις από την Ολυμπιακή Αεροπορία (ΦΕΚ1155 3/12/2010 -22 άτομα ΠΕ/ΔΕ Εφοριακοί, ΦΕΚ1104 16/11/2010 30 ΔΕ Εφοριακοί). Ήδη στα ΜΜΕ αναφέρεται συχνά ότι όσοι μεταταχθούν σε εφορίες θα παρακολουθήσουν φορολογικά σεμινάρια.

κε Υπουργέ,

- Είμαστε ο μόνος αμιγώς γραπτός διαγωνισμός που διεξήχθη από το ΑΣΕΠ,

- Είμαστε η πρώτη προκήρυξη κατά χρονική σειρά οριστικών αποτελεσμάτων αρχές 2010 (Φεβρουάριος)

-Είμαστε στη δυσάρεστη θέση να βιώνουμε «την τιμωρία των αρίστων» καθώς οι περισσότεροι από εμάς, με όλα τα απαραίτητα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα, είμαστε αποκλεισμένοι από την αγορά εργασίας, λόγω της δημοσίευσης στο διαδίκτυο των ονομάτων μας, όντας επιτυχόντες/διοριστέοι του ΥπΟικ και εγκλωβισμένοι ουσιαστικά σε ένα αδιέξοδο, εξαιτίας αυτής της επιτυχίας μας.

Παρά το γεγονός της απογοήτευσης και οργής που αισθανόμαστε για όλα όσα έχουν συμβεί μέχρι σήμερα, ζητάμε από εσάς, το μελλοντικό πολιτικό μας προϊστάμενο, να διαφυλάξετε και να υποστηρίξετε την υλοποίηση του άμεσου και ταυτόχρονου διορισμού όλων μας το ταχύτερο δυνατόν.

Ευελπιστούμε ότι θα μας δώσετε την ευκαιρία να σας θέσουμε τα ανωτέρω υπόψη κατ΄ ιδίαν, καθώς πρόκειται για ένα ζήτημα ζωτικής σημασίας για εμάς και τις οικογένειές μας.

Αδιόριστοι Υπουργείου Οικονομικών

Δεν υπάρχουν σχόλια: