www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 17 Ιανουαρίου 2011

Επιδείνωση του καιρού - Απαγορευτικό απόπλου

Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου εξαιτίας των ισχυρών βόρειων ανέμων ισχύει από χθες το βράδυ. Σύμφωνα με την ΕΜΥ το χαρακτηριστικό του καιρού σήμερα θα είναι οι ισχυροί άνεμοι που κατά τόπους στο Αιγαίο θα φτάνουν έως και τα 9 Μποφόρ.


Από τον Πειραιά θα εκτελούνται δρομολόγια με πλοία κλειστού τύπου και μόνο στο Αργοσαρωνικό μέχρι την Αίγινα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βόρειοι άνεμοι 8 και τοπικά 9 Μποφόρ στο Αιγαίο με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Τοπικές βροχές στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και την Κρήτη.

Στην Αττική τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι τοπικές νεφώσεις και οι λίγες βροχές κυρίως στα ανατολικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 Μποφόρ και στα ανατολικά τοπικά 9 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως
13 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι θα είναι βόρειοι με ένταση 3 εως 4 Μποφόρ. Η Θερμοκρασία: από 01 έως 11 βαθμούς Κελσίου. Παγετός αναμένεται να σημειωθεί τις πρωινές στη δυτική Μακεδονία.

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ηπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και οι άνεμοι ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο πρόσκαιρα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μείον 01 έως 16 βαθμούς Κελσίου και στην Ηπειρο έως 12.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν νεφώσεις με τοπικές βροχές, ενώ πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά των νοτιότερων περιοχών. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 Μποφόρ και στα νοτιότερα τμήματα τοπικά 9 με 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία: από 01 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Κρήτης. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 7 με 8 και το πρωί τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία: από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα θα σημειωθούν πρόσκαιρες νεφώσεις κυρίως στα Δωδεκάνησα όπου τις πρωινές ώρες είναι πιθανό να βρέξει τοπικά. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 8 και στα βορειότερα τμήματα το πρωί πρόσκαιρα τοπικά 9 μποφόρ. Η Θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια έως 11.



Δεν υπάρχουν σχόλια: