www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2011

Ενημέρωση των πολιτών για τους ημιυπαίθριους ζητά η Ομοσπονδία Κατασκευαστών

Άμεση κινητοποίηση της πολιτείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη αλλά και τις οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν από τη ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους ζητά η Ομοσπονδία Κατασκευαστών.


Με υπόμνημα στον Πρωθυπουργό και στους αρμόδιους υπουργούς απέστειλε η Ομοσπονδία Κατασκευαστών και Οικοδομικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΟΜΚΟΕΕ) ζητά την παράταση του Νόμου 3843/2010 τουλάχιστον για έξι μήνες. Ακόμη ζητά την κινητοποίηση της πολιτείας, προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες για τα οφέλη της ρύθμισης αλλά και για τις συνέπειες που θα προκύψουν στο μέλλον για όσους δεν θα υπαχθούν στη ρύθμιση.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΜΚΟΕΕ η πολιτεία δεν έχει ενημερώσει τους πολίτες για τις οικονομικές συνέπειες που θα προκύψουν στα ακίνητά τους όταν γίνουν έλεγχοι από την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή από τον Ενεργειακό Επιθεωρητή ή καταγγελθούν από κάποιον. Η ομοσπονδία
επισημαίνει ότι οι νόμοι 3775/21-7-2009, 3843/28-4-2010 δίνουν τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες τα ακίνητά τους να αποκτήσουν νομιμότητα και αγοραία αξία. Ωστόσο λίγες εκατοντάδες χιλιάδες πολιτών έχουν ρυθμίσει τα ακίνητά τους με βάση τους ανωτέρω νόμους ενώ 2.500.000 ακίνητα έχουν αλλάξει χρήση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: