www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Τα διεθνή ΜΜΕ για τις κινητοποιήσεις


Στις πρώτες θέσεις των ειδήσεων πολλών διεθνών ΜΜΕ βρίσκονται οι σημερινές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα εναντίον των νέων μέτρων λιτότητας, εν μέσω αβεβαιότητας στο πολιτικό σκηνικό.

«Χιλιάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο κοινοβούλιο και οι εργαζόμενοι προχώρησαν σε γενική απεργία προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόπειρα της κυβέρνησης να περάσει νέα μέτρα λιτότητας... Χιλιάδες ακτιβιστές και συνδικαλιστές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα μπροστά από το κοινοβούλιο ώστε να εμποδίσουν την είσοδο των βουλευτών... "Κλέφτες, προδότες", πολλοί φώναζαν. "Πού πήγαν τα λεφτά;"», επισημαίνει στο τηλεγράφημά του το Reuters.

«Ο κ. Παπανδρέου πρόκειται να συναντηθεί με τον πρόεδρο Κάρολο Παπούλια νωρίς το απόγευμα,
όπου αναμένεται να ζητήσει εθνική στήριξη», προσθέτει το Reuters.

Σύμφωνα με τη Wall Street Journal, που επικαλείται ανώνυμη κυβερνητική πηγή, ο πρωθυπουργός και ο πρόεδρος της δημοκρατίας «θα συζητήσουν τα νέα μέτρα και όλες τις τρέχουσες εξελίξεις, αλλά η κατάσταση είναι πολύ ρευστή και τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί».

«Καθώς μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων συμμετέχει στη γενική απεργία, οι αστυνομικοί αποτρέπουν τον αποκλεισμό από διαδηλωτές του κοινοβουλίου, όπου αναμένεται να συζητηθούν νέα μέτρα λιτότητας», μεταδίδει το BBC το οποίο είχε ως κύριο θέμα στο τηελοπτικό του δίκτυο και στην ιστοσελίδα του τις εξελίξεις στην Ελλάδα. «Προηγούμενες γενικές απεργίες επισκιάστηκαν από βίαια επεισόδια αλλά τα συνδικάτα επιθυμούν να εξασφαλίσουν ότι το κίνημα των Αγανακτισμένων... δεν θα σημαδευτεί από συγκρούσεις», επισημαίνει ο ανταποκριτής του δικτύου στην Αθήνα.

Το Bloomberg τοποθετεί τις σημερινές κινητοποιήσεις στο πλαίσιο ενός όλο και πιο ζοφερού πολιτικού σκηνικού, τόσο διεθνώς όσο και στο εσωτερικό της Ελλάδας. «Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας επιδεινώθηκαν, καθώς οι ευρωπαϊκές συγκρούσεις απειλούν να καθυστερήσουν την αποπληρωμή της επόμενης δόσης του δανείου και οι αποστασίες αποδυνάμωσαν την πλειοψηφία του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου», επισημαίνει το δίκτυο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: