www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 4 Μαΐου 2010

Επικρίσεις Γ. Καρατζαφέρη για τους χειρισμούς στην οικονομία

Επικριτικός έναντι της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού προσωπικά για τους χειρισμούς στο μέτωπο της οικονομίας εμφανίστηκε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, μετά τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.


Ερωτηθείς αν θα ψηφίσει στη Βουλή τα μέτρα της κυβέρνησης, σημείωσε ότι «η πολιτική που ακολουθεί τώρα η κυβέρνηση δεν συνάδει με αυτά που έλεγε στο παρελθόν», ενώ άσκησε κριτική στην απόφαση του πρωθυπουργού για σύγκληση του Συμβουλίου πολιτικών αρχηγών μετά τη συμφωνία για τα μέτρα με την «Τρόικα».

«Κάθε διάθεση που θα υπήρχε προς μια κατεύθυνση, αναιρείται με τον τρόπο με τον οποίο χειρίστηκε
ο κ. Παπανδρέου τα πράγματα» πρόσθεσε.

Ο κ. Καρατζαφέρης επέκρινε και τα άλλα κόμματα (ΝΔ, ΚΚΕ ΣΥΡΙΖΑ) για την άρνησή τους να συγκληθεί το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών.

«Τα πράγματα είναι εξαιρετικά σοβαρά και πρέπει να πρυτανεύσει η λογική, που επιβάλλει τον διάλογο» επισήμανε.

Σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Παπουλια, δήλωσε ότι συγκινήθηκε από την αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας για την απόδοση ευθυνών στους υπαίτιους και τόνισε ότι θα το αναφέρει και αύριο στη Βουλή.

Επίσης, ο κ. Καρατζαφέρης εξήρε τη στάση του κ. Παπούλια κάνοντας λόγο για υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ορθό λόγο.

Επιπλέον, ζήτησε να υπάρξει σύνεση και αυτοπειθαρχία, «ώστε να μην επιτρέψουμε σε κάποιους να καθοδηγήσουν τα πράγματα σε εξαλότητες, που θα βλάψουν τη χώρα».

Σε ερώτηση για την διαμαρτυρία στην Ακρόπολη από μέλη του ΠΑΜΕ, ο κ. Καρατζαφέρης απάντησε ότι «είναι οι ίδιοι, που έδιωξαν από το λιμάνι του Πειραιά ένα κρουαζιερόπλοιο, το οποίο πήγε στα τουρκικά λιμάνια».

Κατά την άφιξή του στο Προεδρικό Μέγαρο και στην ερώτηση του κ. Παπούλια για το πώς εκτιμά την κατάσταση ο Γ. Καρατζαφέρης απάντησε πως είναι δύσκολη «και δυσκολότερη εξαιτίας της μη ύπαρξης μιας στοιχειώδους στρατηγικής».

Ο κ. Καρατζαφέρης, παρά τις επικρίσεις του στον Πρωθυπουργό, μίλησε για τις «σημαντικότερες αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι πολιτικοί αρχηγοί για τη μεταπολίτευση και μετά». Πρόσθεσε πως «εκεί χρειάζεται να υπάρχει ένα μίνιμουμ σοβαρότητας και υπευθυνότητας, που δυστυχώς δεν τη βρίσκουμε στην ποσότητα που επιβάλλουν οι στιγμές».
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: