www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

ΚΚΕ: Οδηγούν τη χώρα σε πτώχευση με πρόφαση το χρέος


Πρόσκληση στους πολίτες να μην πέσουν στην «παγίδα» διαλέγοντας τη μέθοδο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας απηύθυνε το ΚΚΕ με αφορμή τις σχετικές συζητήσεις των τελευταίων ημερών.

«Επιβεβαιώνεται αυτό που το ΚΚΕ από την έναρξη της κρίσης κατήγγειλε, ότι η κυβέρνηση μαζί με την τρόικα οδηγούν το λαό σε πτώχευση αξιοποιώντας ως αφορμή το χρέος, με στόχο να θωρακίσουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλίων», επισημαίνει το Κομμουνιστικό Κόμμα.

Όπως εκτιμά το ΚΚΕ, «η καπιταλιστική κρίση είναι βαθιά και οι ανταγωνισμοί των μονοπωλίων σε όλη την ΕΕ είναι οξυμένοι για τη μορφή της χρεοκοπίας, γιατί από το ποια μορφή θα έχει αυτή θα κριθεί ποιος θα χάσει τα περισσότερα και ποιος θα ενισχυθεί στην κούρσα του ανταγωνισμού».

Σημειώνει παράλληλα ότι με την επιλογή της ελεγχόμενης χρεοκοπίας συμφωνεί επί της ουσίας και η ΝΔ, «παρά τα όσα λέει», καθώς και τα άλλα κόμματα της ΕΕ, ενώ καλεί το λαό να είναι
αποφασισμένος, «ώστε να γνωρίζει η κυβέρνηση και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου ότι θα πληρώσουν ακριβά κάθε απόπειρα στάσης πληρωμών στους εργαζόμενους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: