www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Ρύθμιση για θαλάσσια αιολικά πάρκα-ηλιακή ενέργεια προανήγγειλε ο Γ. Παπακωνσταντίνου


Νομοθετική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των επενδύσεων σε θαλάσσια αιολικά πάρκα και εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας προανήγγειλε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

Μιλώντας σε εκδήλωση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών για την παρουσίαση της μελέτης «Μακροχρόνιες Ενεργειακές Προοπτικές: Οι Προκλήσεις για τον Ενεργειακό Τομέα στην Ελλάδα με ορίζοντα το 2050», εξήγγειλε επίσης ότι μετά τον Αύγουστο θα δημοσιοποιηθεί η πρόταση της κυβέρνησης για το μακροχρόνιο ενεργειακό σχεδιασμό, που θα τεθεί σε διάλογο με τους φορείς της αγοράς.

Επανέλαβε ότι τις επόμενες εβδομάδες θα κλείσει η διαπραγμάτευση με την Κομισιόν για την πρόσβαση τρίτων στα λιγνιτικά αποθέματα καθώς και ότι στις επιλογές οι οποίες εξετάζονται, που
συνδέονται και με την αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ, είναι η πώληση μονάδων ή θυγατρικών.

Από την πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής του ΙΟΒΕ καθηγητής Γιάννης Στουρνάρας επισήμανε ότι κάθε προσπάθεια - ενεργειακού ή άλλου - σχεδιασμού στη χώρα μας, αντιμετωπίζει σημαντικά εμπόδια, τα οποία αποτρέπουν την εφαρμογή των κατάλληλων πολιτικών και καθιστούν εκ προοιμίου δυσεπίτευκτους τους στόχους.

Ο αντιπρόεδρος του ΙΟΒΕ κ. Ρ. Μωυσής υπογράμμισε ότι στην παρούσα συγκυρία «υπέρτατος στόχος θα πρέπει να είναι η αποτροπή της χρεοκοπίας μπροστά στο ενδεχόμενο της οποίας όλοι οι άλλοι στόχοι, περιβαλλοντολογικοί, συμβατικοί ή πολιτικοί, πρέπει να θεωρηθούν δευτερεύοντες».

Δεν υπάρχουν σχόλια: