www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Έρχονται και νέες διώξεις για τα «στημένα» από τους ποδοσφαιρικούς εισαγγελείς


Την άσκηση νέων διώξεων για την υπόθεση των «στημένων» προανήγγειλε ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ Μανώλης Αντωνακάκης.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο κ. Αντωνακάκης ξεκαθάρισε ότι μαζί με τον συνάδελφό του, Ανδρέα Φάκο, θα προχωρήσουν σε νέο γύρο διώξεων μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από ΣΔΟΕ αστυνομία και ανακριτή.

«Περιμένουμε να δούμε ποιούς ακόμη θα καλέσει ο ανακριτής, ενώ αναμένουμε να ολοκληρωθούν οι έρευνες του ΣΔΟΕ και της Αστυνομίας, που αφορούν σε εγκλήματα του κοινού ποινικού δικαίου, για να δούμε αν υπάρχει εμπλοκή προσώπων από το χώρο του ποδοσφαίρου και αμέσως μετά θα προχωρήσουμε αυτεπαγγέλτως στην άσκηση νέων πειθαρχικών διώξεων», επεσήμανε ο κ. Αντωνακάκης, ενώ δήλωσε αποφασισμένος να φτάσει έως το τέλος την υπόθεση αυτή, που πλήττει καίρια την αξιοπιστία του ελληνικού ποδοσφαίρου.

«Ο κ. Φάκος κι εγώ είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε έως το τέρμα. Δεν μας ενδιαφέρει εάν τα πρόσωπα που εμπλέκονται βρίσκονται ψηλά ή εάν οι ΠΑΕ είναι μεγάλες. Σημειώστε, ότι σε ομάδες που έχουμε ασκήσει πειθαρχικές διώξεις, η ποινή τους μπορεί να φτάσει μέχρι και σε υποβιβασμό. Το
τι θα γίνει, τελικά, είναι θέμα των Πειθαρχικών Επιτροπών».

Σε ερώτηση για το κατά πόσο είναι δυνατόν να επέλθει κάθαρση στο ελληνικό ποδόσφαιρο μέσω της συγκεκριμένης υπόθεσης, ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας απάντησε: «Ασφαλώς. Και πρέπει να αξιοποιηθεί η ευκαιρία αυτή. Θέλω να ελπίζω, ότι αυτή τη φορά θα γίνει εφικτό να αλλάξει κάτι στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Πάντως, για να είμαι ειλικρινής, έχω και κάποιες αμφιβολίες μέσα μου, λόγω κάποιων δεδομένων που υπάρχουν στη χώρα μας. Εάν δεν διορθωθεί το παραμορφωμένο σύστημα, τουλάχιστον κάτι να ισιώσει...».

Όσο για το ποια γραμμή ακολούθησε στην άσκηση των πρώτων διώξεων, σημείωσε: «Εμείς, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς, μπορούμε να ασκήσουμε πειθαρχικές διώξεις έστω και με αποχρώσες ενδείξεις. Το ποινικό δικαστήριο θέλει απτές και τρανταχτές αποδείξεις, για να στείλει κάποιον στον Κορυδαλλό. Εάν δεν λαμβάναμε υπόψη μας τις ενδείξεις, δεν θα δικαζόταν κανείς! Ξέρετε να γίνεται κάποιο έγκλημα στο φως του ήλιου; Από την στιγμή, λοιπόν, που υπάρχουν οι ενδείξεις μπορούμε να παραπέμψουμε κάποιον. Μερικοί αναρωτήθηκαν, γιατί δεν ασκήσαμε πειθαρχική δίωξη στον πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα, Σταύρο Ψωμιάδη. Δεν υπήρχαν καν ενδείξεις εμπλοκής του. Πουθενά δεν εμπλέκεται άμεσα, ούτε σε συνομιλίες, ούτε πουθενά αλλού. Απλώς είναι πρόεδρος της ΠΑΕ Καβάλα, η οποία εμπλέκεται στην υπόθεση. Είναι φυσιολογικό ο κόσμος να μην ξέρει με ποιά στοιχεία μπορείς να ασκήσεις σε κάποιον πειθαρχική δίωξη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: