www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

«Απαγορευτικό» το κόστος ανέλκυσης του Sea Diamond


Απαγορευτικό χαρακτήρισε ο υπουργός Θαλάσσιων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, Γιάννης Διαμαντίδης, το κόστος ανέλκυσης του ναυαγίου του Sea Diamond από το βυθό της Σαντορίνης.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Σπύρου Χαλβατζή, ο κ. Διαμαντίδης ανέφερε ότι το κόστος ανέλκυσης του κρουαζιερόπλοιου ανέρχεται στο ποσό των 150 εκ. ευρώ με αποτέλεσμα να μην έχει τη δυνατότητα να το αναλάβει το υπουργείο. Ωστόσο, υπογράμμισε ότι το ζήτημα της ανέλκυσης του Sea Diamond βαρύνει την ιδιοκτήτρια εταιρεία καθώς και την ασφαλιστική.

Ο κ. Διαμαντίδης εμφανίστηκε πάντως καθησυχαστικός ως προς το θέμα της επιβάρυνσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος και επικαλέστηκε επίσημες μετρήσεις που καταδεικνύουν ότι δεν υπάρχει
διαρροή επικίνδυνων υγρών. Στον αντίποδα όμως, ο κ. Χαλβατζής αντέτεινε ότι σύμφωνα με άλλες μετρήσεις έχει διαπιστωθεί διαρροή βαρέων μετάλλων και κάλεσε την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της αλλά και να αναγκάσει την ιδιοκτήτρια εταιρεία να αντιμετωπίσει τον περιβαλλοντικό κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: