www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 24 Μαΐου 2011

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση Παπανδρέου - Σαμαρά

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον αρχηγό της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου χωρίς να κάνει δηλώσεις και μεταβαίνει στα γραφεία του κόμματος, απ΄όπου θα προβεί σε ανακοινώσεις.

Ο Γιώργος Παπανδρέου θα έχει διαδοχικές συναντήσεις και με τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς εκτός της Αλέκας Παπαρήγα.

Οι συναντήσεις Παπανδρέου
Στις 12.15 μ.μ., με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, Γιώργο Καρατζαφέρη.

Στη 1.30 μ.μ., με τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Στις 2.30 μ.μ., με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

Στις 3.30 μ.μ., με τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη.

Στις 7.30 μ.μ., ο πρωθυπουργός θα μιλήσει στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου
Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), στο Μέγαρο Μουσικής.

Εξάλλου, την Τετάρτη, στις 10.00 το πρωί, ο πρωθυπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο.

Αναζητείται συναίνεση
Αναγκαία θεωρεί η κυβέρνηση την ευρύτερη δυνατή συμπαράταξη και την κοινωνική συμφωνία γύρω από τους στόχους του μεσοπρόθεσμου προγράμματος, αλλά και τους τρόπους που πρέπει να χρησιμοποιηθούν για την επίτευξή τους, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

Το πρόγραμμα παρουσιάστηκε τη Δευτέρα στο υπουργικό Συμβούλιο στις βασικές του γραμμές, αποσπώντας την ομοφωνία των μελών του.

Η οριστικοποίηση του προγράμματος θα γίνει ύστερα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης από την τρόικα, η διαπραγμάτευση με την οποία θα συνεχιστεί από την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, εξάλλου, η κυβέρνηση προτίθεται να ενσωματώσει στο πρόγραμμα και προτάσεις που τυχόν υποβάλουν πολιτικοί αρχηγοί, εφόσον συνάδουν με τη γενική φιλοσοφία του προγράμματος.

Όπως ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, «ο πρωθυπουργός έχει καλέσει τους αρχηγούς των κομμάτων για την έναρξη μιας διαδικασίας σύγκλισης απόψεων, που θα αποτυπωθεί στα νομοθετικά κείμενα τα οποία θα κατατεθούν στη Βουλή».

Δεν υπάρχουν σχόλια: