www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ισχυρή παρουσία Ελλήνων επιχειρηματιών στο Ελληνοτουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ

Με την ισχυρή παρουσία της ελληνικής επιχειρηματικής κοινότητας ξεκινά τις εργασίες του το Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ που διοργανώνει ο ΣΕΒ


Στο Φόρουμ συμμετέχουν 290 Ελληνες επιχειρηματίες από 250 ελληνικές επιχειρήσεις. Ανάμεσα τους και οι 75 ελληνικές επιχειρήσεις που ήδη δραστηριοποιούνται στην τουρκική αγορά.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έχουν πραγματοποιηθεί και πραγματοποιούνται περισσότερες από 200 συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων και Τούρκων επιχειρηματιών, οι οποίοι συζητούν προτάσεις και σχέδια που διευρύνουν το φάσμα και το βάθος της ελληνοτουρκικής
συνεργασίας.

Από ελληνικής πλευράς έχει εκδηλωθεί ιδιαίτερο ενδιαφέρον στον τραπεζικό τομέα με τη συμμετοχή υψηλόβαθμων παραγόντων μεταξύ άλλων από την Εθνική Τράπεζα , την Eurobank ,.

Ενδεικτικά, από τον κατασκευαστικό κλάδο, μετέχουν εκπρόσωποι της ΕΛΛΑΚΤΩΡ, από τον κλάδο ενέργειας οι Όμιλοι Κοπελούζου και Μυτηλιναίου και ΔΕΠΑ Στον τομέα της Πληροφορικής, συμμετέχουν οι Intracom και Infoquest και των Τυχερών Παιχνιδιών η Intralot, και από τη βαριά βιομηχανία οι εταιρείες ΤΙΤΑΝ, ΣΙΔΕΝΟΡ, Ελληνικά Καλώδια και ΧΑΛΚΟΡ του Ομίλου ΒΙΟΧΑΛΚΟ, η S&B Βιομηχανικά Ορυκτά, η Α.Γ. Πετζετάκις.

Από τον κλάδο του Τουρισμού, οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες Aldemar, Δασκαλαντωνάκη, Sani Resort, και από τον χώρο Συμβουλευτικών υπηρεσιών οι εταιρείες Planet και Civitas.

Στο Ελληνο-Τουρκικό Επιχειρηματικό Φόρουμ, θα παραστούν και θα απευθύνουν χαιρετισμό οι Πρωθυπουργοί της Τουρκίας και της Ελλάδας. Επίσης, θα μιλήσουν ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ali Babacan, η Υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κα Λούκα Κατσέλη, ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας κ. Zafer ?a?layan και ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Σπύρος Κουβέλης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Πρόεδρος του ΣΕΒ κ. Δημήτρης Δασκαλόπουλος και ο Αντιπρόεδρος & Επικεφαλής Διεθνών Δράσεων κ. Θανάσης Λαβίδας, ενώ θα παραστούν και οι Έλληνες και οι Τούρκοι Υπουργοί που μετέχουν στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας.

Η τελευταία συνεδρίαση του φόρουμ θα γίνει παρουσία και με ομιλίες της υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Λ. Κατσέλη, και του υπουργού Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας, Ζ. Τσαγλαγιάν, ενώ τις εργασίες θα κλείσουν οι πρωθυπουργοί των δύο χωρών, οι οποίοι θα είναι και οι κύριοι ομιλητές.

Οι κορυφαίες πολιτικές και επιχειρηματικές παρουσίες υπογραμμίζουν την ιδιαίτερη διάσταση αυτής της εκδήλωσης, με πολλαπλά μηνύματα, τόσο υπέρ της οικονομικής συνεργασίας, σε μια εξαιρετικά κρίσιμη οικονομική συγκυρία για την Ελλάδα, αλλά και ως άσκησης «ήπιας» πολιτικής με στόχο την ενίσχυση της πολιτικής συνεργασίας.
naftemporiki

Δεν υπάρχουν σχόλια: