www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Έφτασε στην Αθήνα ο Τ. Ερντογάν

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, έφτασε σήμερα στις 12:00 στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος, ο Τούρκος πρωθυπουργός, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Συνοδεία υπουργών και επιχειρηματιών, ο Τούρκος ηγέτης θα έχει συναντήσεις με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια και τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου. Θα επισημοποιηθεί η ίδρυση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας των δύο χωρών.

Τον Τούρκο πρωθυπουργό, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο, ο αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος και ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.


Στο επίκεντρο των συζητήσεων του Τ. Ερντογάν με τον Γ. Παπανδρέου, θα βρεθούν οι τομείς πιθανής συνεργασίας των δύο χωρών. Σε χθεσινή του συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Τούρκος πρωθυπουργός
χαρακτήρισε τον τουρισμό, έναν από τους πιο σημαντικούς κοινούς τομείς ανάπτυξης και για τις δύο χώρες.

Παράλληλα, στο τραπέζι των συνομιλιών θα τεθούν θέματα όπως η στενότερη τραπεζική συνεργασία και ο τομέας των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Αντίθετα, από την κοινή συνεδρίαση των υπουργών των δύο χωρών έχουν αποκλειστεί τα υπουργεία Άμυνας.

Από την πλευρά του, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου χαρακτήρισε "επανάσταση" την επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης

Σήμερα, στις 16:00, θα γίνει η έναρξη της ιδρυτικής Συνόδου του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας - Τουρκίας, σε κεντρικό ξενοδοχείο ενώ στις 18:00, οι δύο πρωθυπουργοί θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

Στις 21:00, ο Έλληνας πρωθυπουργός θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του ομολόγου του.

Αύριο, στις 10:00, ο Γ. Παπανδρέου θα συναντηθεί με Τούρκους δημοσιογράφους στο Μουσείο Μπενάκη.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: