www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Να αποσυρθούν οι «ατομικές συμβάσεις εργασίας» ζητάει η ΕΣΗΕΑ

Να αποσύρει ο όμιλος Αλαφούζου τις προτάσεις του για «ατομικές συμβάσεις εργασίας» απαιτεί το διοικητικό συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ, ενώ σήμερα αναμένεται να ανακοινώσει απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση υπογραφής Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.


Στην ανακοίνωσή του το Δ.Σ. της Ενωσης ξεκαθαρίζει ότι:

«1.Απαιτεί από την ιδιοκτησία του Ομίλου Αλαφούζου να αποσύρει αμέσως την πρότασή του προς τους εργαζόμενους στον ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και ΣΚΑΪ TV να αποδεχθούν μείωση μισθών και ιδιαίτερα την πίεση για υπογραφή «ατομικών», τάχα, Συμβάσεων Εργασίας. Η τυχόν επιμονή σε αυτήν την πολιτική που διαλύει τις εργασιακές σχέσεις και υπονομεύει κρίσιμα εργασιακά δικαιώματα, θα θεωρηθεί από την ΕΣΗΕΑ ως κήρυξη πολέμου και θα απαντηθεί ανάλογα.

2. Καλεί όλους τους συναδέλφους του ΣΚΑΪ ραδιόφωνο και τηλεόραση να μην υπογράψουν καμία τέτοια «συμφωνία», που απεμπολεί βασικά δικαιώματα. Ο μόνος αρμόδιος για διαπραγμάτευση ΣΣΕ
είναι η ΕΣΗΕΑ.

3. Το Δ.Σ. καλεί ιδιαιτέρως τα διευθυντικά στελέχη στα συγκεκριμένα ΜΜΕ να απέχουν από κάθε πίεση σε συναδέλφους σχετικά με τις διαβόητες «ατομικές συμβάσεις» υπογραμμίζοντας ομοφώνως ότι θα θεωρήσει κάθε τέτοια ενέργεια ως ασύμβατη με την έννοια του μέλους της Ένωσης.

4. Το Δ.Σ. συγκαλεί επειγόντως αύριο Τρίτη, 23 Νοεμβρίου τη Διασωματειακή Επιτροπή. Σε συνεργασία με τα σωματεία των άλλων εργαζομένων, θα συγκαλέσει αμέσως Γενική Συνέλευση των συναδέλφων στον Όμιλο Αλαφούζου.

Στην αυριανή συνεδρίασή του θα ανακοινώσει τις αγωνιστικές – απεργιακές κινητοποιήσεις για τη διεκδίκηση υπογραφής ικανοποιητικών ΣΣΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: