www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ειδικά εσώρουχα για ντροπαλούς επιβάτες αεροπλάνων

Τη στιγμή που ο φόβος μιας ενδεχόμενης τρομοκρατικής επίθεσης οπλίζει ολοένα και περισσότερα αμερικανικά αεροδρόμια με σαρωτές σώματος οι οποίοι «ξεγυμνώνουν» τους ταξιδιώτες προκαλώντας τους αμηχανία, ένας αμερικανός ηλεκτρολόγος μηχανολόγος από το Ντένβερ εφηύρε ένα νέο είδος εσωρούχων για ντροπαλούς επιβάτες αεροπλάνων.
Υπόσχονται να κρύψουν τα λεγόμενα απόκρυφα σημεία του σώματος από το αδιάκριτο βλέμμα των ελεγκτών ασφαλείας. Οπως δήλωσε ο εμπνευστής της ευφάνταστης ιδέας Τζεφ Μπουσκ, «πρόκειται για εσώρουχα που είναι κατασκευασμένα από λεπτό ύφασμα,ενισχυμένο με ρινίσματα μετάλλων σε στρατηγικά σημεία του σώματος, ώστε να
διαφυλάττουν την αξιοπρέπειααλλά παράλληλα να μη δυσχεραίνουν το έργο των Αρχών».

Η καινοτομία έγκειται στη χρήση μετάλλων, μεταξύ των οποίων βολφράμιο, αλλά όχι καρκινογόνο μόλυβδο, τα οποία δεν σημαίνουν συναγερμό στα μηχανήματα ανίχνευσης μετάλλων. Τα εσώρουχα έχουν μαλακή υφή και εφαρμόζουν τέλεια στο σώμα καθιστώντας έτσι δύσκολο να κρύψει κανείς οτιδήποτε ανάμεσα στην «κρυφή» περιοχή και στο δέρμα.

Η εταιρεία Rocky Flats Gear, η οποία τα διαθέτει στην αγορά, προσβλέπει σε μεγάλα κέρδη και χρησιμοποιεί ως επιπλέον προσόν των προϊόντων της και τη χαμηλή τιμή τους καθώς κοστίζουν από 6,5 ως 14,50 ευρώ. Κυκλοφορεί αντρικά και γυναικεία εσώρουχα σε διάφορα μεγέθη και χρώματα, ενώ κυκλοφορεί και επιθέματα από το ίδιο υλικό τα οποία μπορούν να τοποθετούνται μέσα από τον στηθόδεσμο. Μάλιστα το τμήμα που γίνεται «αόρατο» στα μηχανήματα σάρωσης είναι διακοσμημένο με - τι άλλο;- ένα φύλλο συκής για τους άντρες και την εικόνα δύο χεριών που μοιάζουν να κρύβουν την επίμαχη περιοχή για τις γυναίκες. Ο Μπουσκ ισχυρίζεται μάλιστα ότι τα εσώρουχα, εκτός από την αξιοπρέπεια, προστατεύουν και την ευαίσθητη περιοχή των γεννητικών οργάνων από την ακτινοβολία. «Δίνουμε έμφαση στην προστασία ατόμων που ταξιδεύουν αεροπορικώς και εργάζονται στην αεροπλοΐα και στους τομείς της ιατρικής και της ασφαλείας από την ακτινοβολία που εκπέμπουν τα μηχανήματα σάρωσης. Τα νέα μας προϊόντα μπορούν να προστατεύσουν τους ιστούς από μια μεγάλη γκάμα ιονίζουσας ακτινοβολίας» αναφέρει μεταξύ άλλων η ιστοσελίδα της εταιρείας. Πράγματι οι σαρωτές των αεροδρομίων που χρησιμοποιούν ακτίνες Χ για να απεικονίσουν γυμνό το σώμα και να εντοπίσουν τυχόν εκρηκτικά είναι πιθανόν να αυξάνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου.

Με την παραμικρή υποψία ταπεινωτικό ξεγύμνωμα

Δεν είναι βέβαιον κατά πόσον η χρήση των «αδιάτρητων» από τα μηχανήματα σάρωσης «μεταλλικών» εσωρούχων θα αποτρέψει τη σωματική έρευνα στην οποία υποβάλλονται όσοι αρνούνται να περάσουν από τους σαρωτές σώματος. Ο διεξοδικός σωματικός έλεγχος δεν περιορίζεται στα «ανώδυνα» μέλη του σώματος αλλά, σύμφωνα με μαρτυρίες επιβατών, μπορεί να επεκταθεί και στην περιοχή των γεννητικών οργάνων. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στις ΗΠΑ και οδήγησε να εξαιρεθούν από το μέτρο οι πιλότοι των αεροσκαφών και τα παιδιά κάτω των 12 ετών. Παρά τις πιέσεις όμως που ασκούνται για ελάφρυνση των μέτρων ασφαλείας, οι αμερικανικές Αρχές δηλώνουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται και θυμίζουν την απόπειρα Νιγηριανού πέρυσι να καταρρίψει αεροσκάφος με εκρηκτικά που έκρυβε στα εσώρουχά του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: