www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου καυσίμων στα πρατήρια

Καθορίστηκαν οι προδιαγραφές εγκατάστασης συστημάτων παρακολούθησης εισροών- εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.


Το εν λόγω σύστημα θα βοηθήσει στην πάταξη του λαθρεμπορίου και αποτελεί πάγιο αίτημα των βενζινοπωλών. Ουσιαστικά διασυνδέει τη δεξαμενή του πρατηρίου με την αντλία, λειτουργεί ηλεκτρονικά και παρέχει ανά πάσα στιγμή τα στοιχεία για την ποσότητα του υγρού καυσίμου (βενζίνης, πετρελαίου) που μπήκε ή βγήκε (πωλήθηκε).

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», το σύστημα ελέγχου αποτελείται από μηχανισμό μέτρησης στάθμης του καυσίμου στις δεξαμενές, που καταγράφει και συγκρίνει τις ποσότητες των καυσίμων που βγαίνουν από τις αντλίες. Παράλληλα παρέχει τη δυνατότητα ανίχνευσης και έγκαιρης
ειδοποίησης των πιθανών διαρροών.

Ο μηχανισμός μέτρησης του υποσυστήματος μετράει τη στάθμη και τη θερμοκρασία του καυσίμου, καθώς επίσης και τη στάθμη νερού στη δεξαμενή του πρατηρίου. Ο μηχανισμός αυτός είναι σε διαρκή σύνδεση με συσκευή που επεξεργάζεται τα δεδομένα των μετρήσεων, όπου κυριαρχεί ένας αισθητήρας μεταλλικής ράβδου. Ο μηχανισμός κάνει αυτόματη αναγνώριση της εισροής καυσίμου στις δεξαμενές κατά τον εφοδιασμό και καταγράφει κάθε νέα παραλαβή.

Το υποσύστημα παρακολούθησης εκροών από τις αντλίες καυσίμων διασφαλίζει ηλεκτρονικά, μέσω μιας ηλεκτρονικής κονσόλας, όλα τα δεδομένα που αφορούν τις εισροές και εκροές από τις δεξαμενές των καυσίμων, ενώ παρέχει και τη δυνατότητα σύνδεσης με φορολογικό μηχανισμό, δηλαδή με μια ταμειακή μηχανή, ή κάτι αντίστοιχο.

Το σύστημα έχει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής μετάδοσης όλων των στοιχείων και δεδομένων που μετράει και καταγράφει, τα οποία κρίνονται απαραίτητα για τη διαφάνεια και τον έλεγχο της ομαλής λειτουργίας της αγοράς. Με το σύστημα εισροών- εκροών γίνεται ακριβής ο έλεγχος οποιουδήποτε κρούσματος λαθρεμπορίου ή νοθείας του καυσίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: