www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Πυρά Ρηγίλλης στην Ντόρα

Κόντρα Ρηγίλλης - Ντόρας Μπακογιάννη, την επομένη της ίδρυσης του κόμματος της Δημοκρατικής Συμμαχίας, με επίκεντρο την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού για την αναζήτηση συναίνεσης.


Ο εκπρόσωπος της Ν.Δ. Π. Παναγιωτόπουλος την κατηγορεί για «ακραίες νεοφιλελεύθερες απόψεις» και αφήνει να εννοηθεί ότι είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την κυβέρνηση και να τη στηρίξει, όπως το έκανε όταν ψήφισε το Μνημόνιο. «Ακολουθεί μια πολιτική εμπνεύσεως του νεοφιλελεύθερου σοσιαλισμού του ΠΑΣΟΚ» είπε (στον «real fm»).

Η Ντόρα Μπακογιάννη σε μια προσπάθεια να αποτινάξει από πάνω της την κριτική που δέχεται ότι έκανε κόμμα από εξουσιομανία, εξερχόμενη από το Προεδρικό Μέγαρο είπε ότι ο στόχος της «δεν είναι η κυβερνητική συμμαχία». «Ο στόχος μας είναι η εθνική συνεννόηση, υπάρχει πολύ μεγάλη διαφορά» τόνισε. «Μη σκέφτεστε καρέκλες ή υπουργεία. Πρέπει να συνεννοηθούμε για το αυτονόητο σήμερα στην Ελλάδα και πρέπει να έχουμε όλες οι πολιτικές δυνάμεις το θάρρος να
πούμε την αλήθεια στον ελληνικό λαό».

Ακόμη ξεκαθάρισε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία δεν είναι «μητσοτακικό» κόμμα, ούτε «κόμμα εξουσίας» και πως δεν σκοπεύει να συνεργαστεί με κανέναν, τουλάχιστον ώς τις επόμενες εκλογές...

Αντίθετα, για τη Ν.Δ. δεν υπάρχει λευκή επιταγή. «Εθνική συνεννόηση βέβαια επιδιώκουμε» δήλωσε ο Π. Παναγιωτόπουλος. «Αλλά στη βάση ποίας πολιτικής; Ολα αυτά υπαγορεύουν την ανάγκη αμοιβαίων υποχωρήσεων. Να τροποποιήσει την πολιτική του ο κ. Παπανδρέου προς μέτρα τόνωσης της οικονομικής δραστηριότητας, να μη μας πάρει από κάτω περισσότερο η ύφεση, να μην μπούμε στο φαύλο κύκλο που οδηγεί σε ναυάγιο. Και από κει και πέρα, να καθήσουμε να κουβεντιάσουμε».

Ο Π. Παναγιωτόπουλος επίσης κατηγόρησε την Ντόρα Μπακογιάννη ότι έκανε κόμμα από πείσμα. «Ολα αυτά θα κριθούν στο χρόνο και ο καθένας θα μπορεί να δει τι πραγματικά είμαστε και τι πιστεύουμε» απάντησε εκείνη.

Απρόβλεπτος παράγοντας εξακολουθούν να είναι οι βουλευτές που παραμένουν στη Ν.Δ. ενώ είναι πολιτικοί φίλοι της. Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκινάει νέα επίθεση φιλίας. Σήμερα καλεί στη Ρηγίλλης τον Θανάση Γιαννόπουλο για να συζητήσουν τα θέματα της Υγείας.

Η δυναμική Σαμαρά θα δείξει αν θα υπάρξει πεδίο ανάπτυξης για τη Δημοκρατική Συμμαχία. Αν οι βουλευτές δουν ότι επανεκλέγονται με τη Ν.Δ., θα γυρίσουν την πλάτη. Αν όχι, θα αναζητήσουν νέα κομματική στέγη.

Το σταυρόλεξο θα είναι ακόμη πιο δύσκολο σε περιοχές όπως είναι η Κρήτη, στην οποία η Ντόρα Μπακογιάννη έχει μεγαλύτερη απήχηση από τον Α. Σαμαρά, όπως έδειξαν οι περιφερειακές εκλογές.

Ο Λ. Αυγενάκης δείχνει να πατάει σε δύο βάρκες. Εκτιμά ότι θα μπει στη Βουλή το κόμμα της κ. Μπακογιάννη και της δίνει συμβουλές να προσέξει ποιους θα πάρει μαζί της. Ταυτόχρονα καλεί την ηγετική ομάδα της Ν.Δ. «να ανασκουμπωθεί και να επανεξετάσει θέσεις και απόψεις που δεν κατάφερε να γίνουν πιστευτές στον κόσμο».

Με τους δημάρχους

Θητεία που «θα περάσει μέσα από τις Συμπληγάδες της πολιτικής του Μνημονίου και του Καλλικράτη» εκτίμησε ότι θα έχουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες ο Αντώνης Σαμαράς. Σε συνάντηση που είχε με τους δημάρχους που εξελέγησαν με τη Ν.Δ., τους κάλεσε να σταθούν «σε αυτήν την πολύ δύσκολη περίοδο δίπλα στους συμπολίτες τους και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους».

«Πρέπει να φανείτε χρήσιμοι στους πολίτες, σε θέματα κοινωνικής προστασίας, να τους βοηθήσετε στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της ανεργίας, της ανέχειας, της ακρίβειας, της μείωσης των εισοδημάτων, του κοινωνικού αποκλεισμού κ.λπ.» τους είπε. «Πρέπει, μεταξύ άλλων, να δείξετε επίσης ιδιαίτερη προσοχή στα θέματα προστασίας και αναβάθμισης του περιβάλλοντος, στα θέματα καθαριότητας του δήμου σας, αλλά και στα θέματα της ασφάλειας της ζωής των πολιτών και της περιουσίας τους».



Δεν υπάρχουν σχόλια: