www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 23 Νοεμβρίου 2010

Άνγκελα Μέρκελ: Εξαιρετικά σοβαρή η κατάσταση του ευρώ

«Βρισκόμαστε σε μια εξαιρετικά σοβαρή κατάσταση» δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος αναφερόμενη στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα μετά και τις εξελίξεις στην Ιρλανδία. Επιμένει η Αγκελα Μέρκελ στη συμμετοχή ιδιωτών στο μόνιμο μηχανισμό διάσωσης κρατών με μεγάλα δημοσιονομικά προβλήματα.


Η καγκελάριος τόνισε ότι θα συνεχίσει να πιέζει για τη δημιουργία ενός μόνιμου μηχανισμού διάσωσης, στον οποίο οι κάτοχοι ομολόγων θα πρέπει να δεχθούν το κόστος μιας ενδεχόμενης αναδιάρθρωσης χρέους. "Δεν θα παραιτηθώ από αυτή την προσπάθεια, διότι διαφορετικά η χρηματοδότηση θα υπερέχει της πολιτικής. Παραμένει πάγια θέση μας να ζητάμε
σκληρά μέτρα και σκληρούς όρους, εκφράζοντας ταυτόχρονα την στήριξή μας στο ευρώ", πρόσθεσε.

"Δεν θέλω να δραματοποιήσω την κατάσταση, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι ένα χρόνο πριν δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε τη συζήτηση που είχαμε την άνοιξη και τα μέτρα που χρειάστηκε να πάρουμε" στην περίπτωση της Ελλάδας, τόνισε η καγκελάριος της Γερμανίας.

Η Άγκελα Μέρκελ τόνισε ότι υπάρχουν διαφορές μεταξύ Ελλάδας και Ιρλανδίας, καθώς η κρίση στη δεύτερη πυροδοτήθηκε από το τραπεζικό σύστημα. Η ίδια χαρακτήρισε "σωστό και καλό" το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δημιούργησαν ένα πακέτο διάσωσης, ύψους 750 δισ. ευρώ και του οποίου μπορεί να κάνει χρήση η Ιρλανδία. Οι δηλώσεις της καγκελαρίου έγιναν στο συνέδριο της ένωσης των εργοδοτικών οργανώσεων της Γερμανίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: