www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Βροχή τα deals εξαγορών και συγχωνεύσεων στις ασφαλιστικές

Την χρονιά με τα περισσότερα deals στον χώρο των ασφαλιστικών εταιριών χαρακτηρίζει το 2010 το Bloomberg επισημαίνοντας ότι , θα συνεχιστούν και ίσως ξεπεράσουν οι σχετικές συμφωνίες το ύψος των 90 δισ. Δολαρίων. Σημειώνοντας ρεκόρ, αφού τα προηγούμενα δύο χρόνια (2009 και 2008 )είχαν διαμορφωθεί στα 53 δισ. και 58 δισ. δολάρια αντίστοιχα.


Η οικονομική κρίση , όπως επισημαίνεται στο σχετικό άρθρο, που «ακρωτηρίασε» την American International Group, Inc παρέχει ευκαιρίες αγοράς για τους ανταγωνιστές της , όπως η MetLife Inc και Prudential Financial Inc, οι οποίες έχουν ανακάμψει ταχύτερα από την παγκόσμια ύφεση και αναζητούν την ανάπτυξη σε νέες αγορές.

Η AIG έχει πουλήσει περισσότερα από 30 στοιχεία του ενεργητικού της από το 2008, ενώ η RBS και το ING Groep NV έχουν ανακοινώσει οτι θα πωλήσουν τις δραστηριότητες τους στον ασφαλιστικό κλάδο

Η ING έχει την υποχρέωση να εκποιήσει την ασφαλιστική δραστηριότητα μέχρι το τέλος του 2013, ως
μέρος ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης .

Η Axa SA, η δεύτερη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρεία της Ευρώπης, συμφώνησε τον Ιούνιο να πουλήσει μέρος της μονάδας ασφαλειών ζωής της στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η MetLife, με έδρα τη Νέα Υόρκη, έκανε την μεγαλύτερη αγορά στον ασφαλιστικό κλάδο του τρέχοντος έτους, όταν συμφώνησε να αγοράσει την αμερικανική AIG Life Insurance για 15,5 δισεκατομμύρια $.

Δεν υπάρχουν σχόλια: