www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 26 Μαΐου 2010

Απεργία και συγκέντρωση περιπτερούχων στη Λάρισα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάτω από το πολιτικό γραφείο του υφυπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη, έκαναν το πρωί περισσότεροι από 30 περιπτερούχοι, μέλη της Ομοσπονδίας Περιπτερούχων και Καπνοπωλών Ελλάδας, οι οποίοι ήρθαν στη Λάρισα από πολλές πόλεις της χώρας.


Επικεφαλής ο πρόεδρός τους Κων. Κόγιας, ο οποίος μάλιστα έστησε αντίσκηνο και άρχισε απεργία πείνας, εκφράζοντας με τον τρόπο αυτό την αντίθεση του κλάδου στον τρόπο

φορολόγησης σιγαρέτων και καπνού, γεγονός που επιφέρει ραγδαία μείωση των εισοδημάτων τους.

Ωστόσο σήμερα έχει καθοριστεί ραντεβού των εκπροσώπων της Ομοσπονδίας με τον κ. Σαχινίδη στην Αθήνα, από το οποίο και θα εξαρτηθεί η συνέχιση ή μη της κινητοποίησης αλλά και οι τρόποι διαμαρτυρίας.

Οι περιπτερούχοι διαμαρτύρονται διότι την αύξηση του φόρου κατανάλωσης, οι καπνοβιομηχανίες μετακύλησαν στους περιπτερούχους, περιορίζοντας έτσι το ποσοστό του κέρδους τους στα είδη καπνιστού από 8,48% σε 3,3%. Γι αυτό και ζητούν να υπάρξει με νόμο καθορισμός του περιθωρίου κέρδους στο 8,2%, από τη στιγμή που η τιμή των σιγαρέτων είναι «φιξ» και αναγράφεται πάνω στο πακέτο των τσιγάρων.
enet

Δεν υπάρχουν σχόλια: