www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

Αντιπαράθεση ΥΠΟΙΚ-ΝΔ για τα περί εντολών διακοπής ρεύματος


Για «πρωτόγνωρη κοινωνική αναλγησία» έκανε λόγο ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γ. Μιχελάκης, σχολιάζοντας το θέμα των εντολών διακοπής ρεύματος λόγω μη καταβολής του ειδικού τέλους ακινήτων.

«Την ώρα που -σε πολλές περιοχές της χώρας- επικρατεί πολικό ψύχος, οι συναρμόδιοι υπουργοί επιμένουν στην απόφασή τους να κόψουν το ρεύμα από χιλιάδες νοικοκυριά, που δεν μπορούν να πληρώσουν το τελευταίο χαράτσι στα ακίνητα», παρατήρησε ο κ. Μιχελάκης.

Κατηγόρησε παράλληλα το οικονομικό επιτελείο ότι «αγνοεί ακόμη και την ευρωπαϊκή οδηγία», που υποχρεώνει τα κράτη – μέλη να μην εξαρτούν το δικαίωμα προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας από τις φορολογικές υποχρεώσεις και τους επιβάλλει να διασφαλίζουν την τήρηση των δικαιωμάτων που συνδέονται με τους
ευάλωτους καταναλωτές.

Εντονη ήταν η αντίδραση του υπουργείου Οικονομικών, το οποίο χαρακτήρισε αβάσιμες τις δηλώσεις του κ. Μιχελάκη. «Αν ο εκπρόσωπος της ΝΔ έκανε τον κόπο να διαβάζει τις ανακοινώσεις της Κυβέρνησης που στηρίζει το κόμμα του, αν τηρούσε στοιχειώδεις κανόνες δεοντολογίας και αν είχε την πρόνοια, πριν εκδώσει ανακοινώσεις, να επιβεβαιώνει τις πληροφορίες του ρωτώντας τα αρμόδια υπουργεία, δεν θα έκανε τον κόπο να εκδώσει αυτήν την απολύτως αβάσιμη ανακοίνωση», ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: