www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Η τρόικα προτείνει μείωση του ΦΠΑ και ευνοϊκές αλλαγές στη φορολόγηση!

Την πλήρη κατάργηση του φόρου πολυτελείας στα ΙΧ αυτοκίνητα, της πληρωμής ασφαλιστικών εισφορών για μισθούς έως 300 ευρώ, την αντικατάσταση των αντικειμενικών αξιών των ακίνητων με αξίες που θα ορίζει η Τράπεζα της Ελλάδος και η μείωση του ΦΠΑ στο 19% προτείνει σύμφωνα με πληροφορίες σε έκθεση για τον εκσυγχρονισμό της φορολογίας που έχει παραδώσει στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών το κλιμάκιο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.

· Αλλαγές στον υπολογισμό του φόρου για τα ακίνητα που πληρώνεται μέσω της ΔΕΗ για το 2012. Σήμερα για τον υπολογισμό του τέλους λαμβάνονται υποψιν όλοι οι ηλεκτροδοτουμενοι χώροι ανεξαρτήτως χρήσης (γκαράζ, αποθήκες κλπ).

· Την κατάργηση της πληρωμής των εισφορών για το τμήμα του μισθού έως τα 300 ευρώ.

· Την κατάργηση των 3 συντελεστών και την καθιέρωση 2 συντελεστών 9% και 19%. Το 9% προτείνεται να ισχύσει για τα τουριστικά πακέτα τα ξενοδοχεία κλπ. Προτείνεται να καταργηθεί ο
χαμηλός συντελεστής 6,5 % που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου.

· Όσο αναφορά τα φαινόμενα μη απόδοσης του ΦΠΑ προτείνεται να γίνεται καθημερινή ηλεκτρονική εκκαθάριση του φόρου και να αποδίδεται στο τέλος κάθε μήνα. Επιπρόσθετα στο τέλος του μήνα θα γίνεται και ο συμψηφισμός ου ΦΠΑ.

· Κατάργηση των αντικειμενικών Αξιών της εφορίας και καθιέρωση νέων τιμών από την Τράπεζα της Ελλάδος. Ο φόρος μεταβίβασης μειώνεται στο 6% από 11% που είναι σήμερα. Θα επανέλθει ο φόρος υπεραξίας στην μεταπώληση του ακινήτου.

· Ο φόρος πολυτελείας πρέπει να καταργηθεί. Η έκθεση διαπιστώνει ότι ο φόρος αυτός βοήθησε «να διαλυθούν» κλάδοι της οικονομίας μεταξύ αυτών η εμπορία αυτοκινήτων, το εμπόριο των ειδών πολυτελείας.

· Ενδοομιλικές συναλλαγές: προτείνεται η ενοποίηση των δυο νομοθεσιών, δηλαδή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Οικονομικών. Επισπεύδων της ενεργοποίησης του νέου νόμου θα είναι το Υπουργείο Οικονομικών.

· Στα τσιγάρα προτείνουν να μην γίνουν αλλαγές στις τιμές των πακέτων στα τσιγάρα. Σε αντίθεση όμως προτείνουν να αυξηθεί στον χύμα καπνό καθώς εκτιμάται ότι η τιμή τους είναι δυσανάλογα χαμηλή με το πακέτο.

· Προτείνεται να αλλάξουν βασικές διατάξεις του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: