www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

«΄Οχι» στη συμμετοχή αστυνομικών στις επιτροπές για το τέλος ακινήτων


«Όχι» στη συμμετοχή αστυνομικών στις επιτροπές που πρόκειται να συσταθούν στις Δ.Ο.Υ. της χώρας για το τέλος ακινήτων, λέει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι έργο των επιτροπών θα είναι η εξέταση των αιτήσεων που υποβάλλονται από πολίτες και αφορούν στην αναστολή του μέτρου της διακοπής της ηλεκτροδότησης των ακινήτων τους, λόγω της μη καταβολής του ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών.

Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, το υπουργείο αναφέρει τα ακόλουθα:

α. η συμμετοχή αστυνομικού στις εν λόγω επιτροπές είναι έργο ξένο προς την αποστολή της
Ελληνικής Αστυνομίας.


β. οι αστυνομικοί δεν διαθέτουν τις ιδιαίτερες επιστημονικές ή άλλες γνώσεις που απαιτούνται για τη διεκπεραίωση του έργου της επιτροπής,

γ. οι άμεσες και επιτακτικές λειτουργικές και επιχειρησιακές ανάγκες της Ελληνικής Αστυνομίας δεν επιτρέπουν τη διάθεση αστυνομικού προσωπικού για τη διεκπεραίωση άλλων έργων και αρμοδιοτήτων πέραν εκείνων που άπτονται της αποστολής της.

Ο αρμόδιος υπουργός Χρ. Παπουτσής διατύπωσε τους παραπάνω προβληματισμούς σε επιστολή του προς τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευάγγελο Βενιζέλο, ο οποίος -όπως αναφέρεται- «επέδειξε απόλυτη κατανόηση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: