www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Σαρκοζί: Δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία


Αν δεν υπάρξει συμφωνία αύριο στη Σύνοδο Κορυφής δεν θα υπάρξει δεύτερη ευκαιρία, προειδοποίησε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Μασσαλία στη σύνοδο του ΕΛΚ ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Νικολά Σαρκοζί, υπογραμμίζοντας με κάθε τρόπο την ανάγκη επίτευξης συμφωνίας για την αντιμετώπιση της κρίσης χρέους στην Ε.Ε.

Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι ποτέ δεν ήταν μεγαλύτερος ο κίνδυνος διάσπασης της Ευρώπης. «Ποτέ η Ευρώπη δεν ήταν πιο αναγκαία. Ποτέ δεν βρισκόταν σε τόσο μεγάλο κίνδυνο. Ποτέ τόσες πολλές χώρες δεν ήθελαν να μπουν στην Ευρώπη. Ποτέ δεν ήταν τόσο μεγάλος ο κίνδυνος διάσπασης. Η Ευρώπη
αντιμετωπίζει μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση».

Όπως είπε, οι οικονομίες της ευρωζώνης έχουν ακόμα μερικές εβδομάδες για να αποφασίσουν, αλλά ο χρόνος είναι εναντίον τους . Κανείς δεν πρέπει να ενίσταται για τη συμφωνία Γαλλίας - Γερμανίας, υποστήριξε, γιατί δεν υπάρχει άλλη επιλογή και ο χρόνος κυλά εις βάρος μας.

«Θεσπίσαμε ένα ενιαίο νόμισμα χωρίς να θέσουμε κανόνες», οι οικονομίες απομακρύνθηκαν αντί να συγκλίνουν, παρατήρησε ο Γάλλος πρόεδρος. To λάθος μας ήταν ότι κάποιες χώρες μπήκαν στο ευρώ  χωρίς να είναι προετοιμασμένες, επανέλαβε. Είναι αδελφές, φίλες χώρες, αλλά δεν πρέπει να υποφέρουν από τη συμμετοχή τους στο ευρώ, ανέφερε και τόνισε την ανάγκη λήψης μέτρων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: