www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

Ο καιρός στις 17.12.2010

Βελτίωση του καιρού σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες στα βόρεια, βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες στα δυτικά και στις νησιωτικές περιοχές, πρόσκαιρες χιονοπτώσεις μέχρι το μεσημέρι στα ορεινά αλλά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο στην κεντρική και βόρεια χώρα καθώς και προσωρινή εξασθένιση των ανέμων στα πελάγη, περιμένουμε την Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010.


Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -7 ως 6 βαθμούς στη Β. Ελλάδα, 1 ως 10 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 2 ως 8 στη Δυτική Ελλάδα, 9 ως 15 – 16 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και στην Κρήτη, ωστόσο στο βόρειο Αιγαίο η μέγιστη δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 9 – 10 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο κατά τη διάρκεια της ημέρας θα εξασθενίσουν πνέοντας από δυτικές – βορειοδυτικές διευθύνσεις, με τις μεγαλύτερες εντάσεις στα νότια όπου θα φτάνουν τα 6 και πρόσκαιρα τοπικά τα 7 μπ. Μέτριοι και τοπικά ισχυροί βόρειοι – βορειοδυτικοί άνεμοι θα πνέουν στο Ιόνιο εξασθενώντας σταδιακά, στρεφόμενοι από τα
βόρεια σε νοτιοδυτικούς στο τέλος της ημέρας.

Νεφώσεις κατά περιόδους αυξημένες περιμένουμε την Παρασκευή στην Αττική. Η θερμοκρασία στο κέντρο θα φτάσει στους 10 – 11 βαθμούς ενώ στα βόρεια θα είναι 2 – 3 βαθμούς χαμηλότερη. Μέτριοι άνεμοι από βορειοδυτικές διευθύνσεις θα πνέουν στο Σαρωνικό και στο Ν. Ευβοϊκό, ενισχυόμενοι πρόσκαιρα κυρίως στο Σαρωνικό.

Αυξημένες νεφώσεις και πολύ χαμηλές θερμοκρασίες τις πρωινές ώρες περιμένουμε την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 4 βαθμούς. Ασθενείς μέχρι μέτριοι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις θα πνέουν στο Θερμαϊκό, στρεφόμενοι από το απόγευμα σε δυτικούς.



Δεν υπάρχουν σχόλια: