www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η Νestle λέει «όχι» στη µείωση τιµών

«ΟΧΙ» ΕΙΠΕ χθες ο διευθύνων σύµβουλος της Νestle Ελλάς, Laurent Dereux, στις µειώσεις τιµών από την εταιρεία του, απαντώντας σε δηλώσεις του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας κ. Μ. Χρυσοχοΐδη ότι θα πέσουν οι τιµές ώς τα Χριστούγεννα.


Ο κ. Dereux στη διάρκεια της παρουσίασης της νέας µηχανής καφέ Νescafe Dolce Gusto, δήλωσε ότι «δεν µπορεί µια εταιρεία να αλλάξει την τιµολογιακή πολιτική της µόνο επειδή υπάρχει µια ανακοίνωση από κάποιον πολιτικό».

Ο ίδιος υποστήριξε ότι οι τιµές των προϊόντων της εταιρείας που εκπροσωπεί, είναι χαµηλότερες από ό,τι σε άλλες χώρες της Ευρώπης και
κράτησε επιφυλάξεις για το αν η Νestle µπορεί σε αυτήν τη χρονική στιγµή να µειώσει τις τιµές της.

«Δεν είναι καλή περίοδος»

«Δεν είναι καλή περίοδος για να µειώσουµε τις τιµές, γιατί το κόστος των πρώτων υλών έχει αυξηθεί», είπε και ανέφερε ότι η τιµή του Νescafe Classic είναι χαµηλότερη σήµερα από ό,τι πριν από δύο χρόνια. Επίσης, επικαλέστηκε τον υψηλό ΦΠΑ στην Ελλάδα ο οποίος, όπως είπε, είναι στο 11% στα τρόφιµα, όταν στη Μ. Βρετανία είναι στο 0. Διευκρίνισε επίσης ότι η Νestle θεωρεί σηµαντική την ελληνική αγορά, λέγοντας «είµαστε εδώ για να µείνουµε και να επεκταθούµε».

Δεν υπάρχουν σχόλια: