www.kryfokamari.blogspot.com

Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2010

Η Τουρκία θέλει να σταματήσει τις υπερπτήσεις, δηλώνει ο Ερντογάν

Την επιθυμία του να μπει τέλος στις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στα ελληνικά νησιά εξέφρασε ο Τούρκος πρωθυπουργός, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η απόφαση δεν είναι αμιγώς πολιτική, αλλά εξαρτάται και από τους σχεδιασμούς των στρατηγών. Επέμεινε, πάντως στην πρόταση ελέγχου του εναερίου χώρου του Αιγαίου από το ΝΑΤΟ. Δήλωσε ότι δεν θα έλθει στην Αθήνα στις 22 Οκτωβρίου αν παραστεί στη σύνοδο για την κλιματική αλλαγή στη Μεσόγειο ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Ο Ταγίπ Ερντογάν υποστήριξε ότι οι υπερπτήσεις των τουρκικών αεροσκαφών στα ελληνικά νησιά “δεν είναι τόσο συχνές, όπως παλαιότερα” και π ότι η χώρα του επιθυμεί την πλήρη παύση τους, σε
συνέντευξή του στην εκπομπή "Φάκελοι" της τηλεόρασης του Σκάι.


"Πρέπει πια να έχουν σαν κέντρο το ΝΑΤΟ και να ελέγχονται από εκεί", υποστήριξε ο ίδιος, προσθέτοντας ότι παράλληλα "πρέπει να 'αποστρατιωτικοποιηθεί' η κοινή γνώμη: Να μη βλέπει τα πράγματα από στρατιωτικής πλευράς [...] Ο φίλος μου, ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί μια τέτοια εξέλιξη", επεσήμανε.

Όσον αφορά στην εισροή λαθρομεταναστών από την Τουρκία στη χώρα μας, υποστήριξε ότι "δεν είναι κάτι ηθελημένο”.

Ο Ερντογάν επεσήμανε ότι αν ο πρωθυπουργός του Ισραήλ παρίσταται στη διάσκεψη για την κλιματική αλλαγή, τότε ο ίδιος δεν θα παραβρεθεί.

Καταλήγοντας δήλωσε αισιόδοξος για το ενδεχόμενο συμφωνίας για το Αιγαίο ακόμη και έως το τέλος του χρόνου και τη δυνατότητα για την από κοινού εκμετάλλευση.



Δεν υπάρχουν σχόλια: