www.kryfokamari.blogspot.com

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Τι θα δούμε στην τηλεόραση το 2011

Οσο αισιόδοξες κι αν ακούστηκαν οι εξαγγελίες των διευθυντών προγραμμάτων στην αρχή της σεζόν, τόσο απαισιόδοξες μοιάζουν οι προβλέψεις για το τηλεοπτικό πρόγραμμα λίγες ημέρες πριν από την έλευση του 2011. Πολλά από τα προγράμματα τα οποία ανακοινώθηκαν δεν θα προβληθούν, αρκετά γυρίσματα ματαιώθηκαν ή αναβλήθηκαν, ενώ το σεντούκι των επαναλήψεων αποδεικνύεται σεντούκι που κρύβει... θησαυρό και μάλιστα ικανό να κλείσει πολλές από τις τρύπες που ενδέχεται να δημιουργηθούν λόγω ελλείψεως χρημάτων. Σταθερά εξάλλου στην κορυφή των προτιμήσεων παραμένουν και για το β΄ μισό της σεζόν τα ριάλιτι όλων των ειδών καθώς και οι ξένες σειρές και κυρίως οι τουρκικές, οι οποίες ολοένα αυξάνουν το κοινό τους.
Μega: αναβολές και κοψίματα

Το κανάλι της Μεσογείων δεν πρόκειται να ρίξει στην αρένα του 2011 νέα projects. Με βάση λοιπόν τα δυσμενή οικονομικά δεδομένα, αφενός δεν προχωρούν τα γυρίσματα των σειρών «50- 50» και «Μy name is Εarl», ενώ οριστικά εκτός προγράμματος τίθεται το σκληρό ριάλιτι «U man» το οποίο θα παρουσίαζε ο Δημήτρης Ουγγαρέζος. Ενδεικτικό των περικοπών είναι το γεγονός ότι ακόμη και το
τηλεπαιχνίδι «Μoney Drop» του Γρηγόρη Αρναούτογλου διακόπτει τη ζωντανή μετάδοση και πλέον θα προβάλλεται μαγνητοσκοπημένο. Οσον αφορά την κάλυψη του κενού που δημιουργείται από την ολοκλήρωση του «Μaster Chef», το κανάλι σκοπεύει να επιλέξει μια ελληνική σειρά σε επανάληψη ή μια ξένη σειρά από αυτές που έχουν αγοραστεί αλλά δεν έχουν προβληθεί. Επίσης, όπως όλα δείχνουν, οι δύο σειρές του Μega «Κούκλες» και «Η γενιά των 592 ευρώ» θα ολοκληρωθούν συντομότερα, καθώς ζητήθηκε η μείωση του αριθμού των επεισοδίων τους. Αντιθέτως, παρά τα όσα ακούγονται, κανονικά θα προβληθούν και τα 26 επεισόδια της σειράς «Το Νησί». Τέλος, κάθε Κυριακή βράδυ μετά το τέλος του «Just the two of us» θα προβάλλεται ξένη ταινία.

ΑΝΤ1: φουλ τις μηχανές

Εναν σημαντικό αριθμό νέων παραγωγών προγραμματίζει το κανάλι του Αμαρουσίου για το β΄ μισό της σεζόν στον τομέα της ψυχαγωγίας. Οριστικά θα προβληθούν το «Dancing with the stars» με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια και με την ίδια με αυτή της προηγούμενης σεζόν κριτική επιτροπή, το σόου «Ελλάδα έχεις ταλέντο», η εκπομπή με φάρσες «Μου κάνεις πλάκα» με παρουσιαστές τους Δημήτρη Βλάχο και Σάββα Πούμπουρα και το ριάλιτι «Don΄t tell the bride». Εκτός προ γράμματος τίθενται οι «Real Ηousewives from Κolonaki» με προοπτική να προβληθούν την επόμενη σεζόν αν το επιτρέψουν οι οικονομικές συνθήκες. Σε επίπεδο μυθοπλασίας, τέσσερις ελληνικές σειρές έχουν θέσει υποψηφιότητα (εκ των οποίων θα προβληθούν πιθανότατα τρεις): «Ελεύθερος κι ωραίος», «Χωρίς όρια», «Steps» και «Φέρσου σαν άντρας». Σταθερή και μάλιστα αυξημένη παρουσία θα έχουν και πάλι οι τουρκικές σειρές. Ετσι, εκτός από τα «Ασημένια φεγγάρια», τα οποία κάνουν πρεμιέρα την περίοδο των εορτών, έχει προγραμματιστεί να ενταχθούν στο πρόγραμμα δύο ακόμη, μία εκ των οποίων θα αντικαταστήσει τις «Χίλιες και μία νύχτες» οι οποίες ολοκληρώνονται τον Φεβρουάριο. Επίσης, θα προβληθούν οι νέοι κύκλοι των ξένων σειρών «Ρrison Βreak», «Τrue Βlood» και «Grey΄s Αnatomy» στη ζώνη των 12.00, αμέσως μετά το «Ράδιο Αρβύλα».

Αlpha: η γνωστή συνταγή

Με ταριάλιτι στην πρώτη γραμμή πορεύεται και το νέο έτος το κανάλι της Κάντζας, το οποίο δεν παρεκκλίνει των σχεδιασμών του. Ετσι λοιπόν σταδιακά από τον Ιανουάριο θα ενταχθούν στο πρόγραμμα οι εκπομπές «Σπίτι από την αρχή» με τη Σίσσυ Φειδά, «Για λογαριασμό σας» με το Νίκο Σαμοΐλη, «Greek Ιdol 2» με τη Ρούλα Κορομηλά, το νέο ριάλιτι «Αννα Βίσση 24 7» όπου καταγράφεται η ζωή της τραγουδίστριας 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα, και το μουσικό σόου «Chart Show» με τη Ναταλία Γερμανού . Το «πράσινο φως» πήρε και η νέα εκπομπή του σεφ Εκτορα Μποτρίνι με τίτλο «Βotrini΄s», ενώ αντίθετα «κόκκινο» άναψε για το ριάλιτι «Ι love my country» το οποίο αναβάλλεται επ΄ αόριστον.

7 ΒΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΚΟΣΤΟΥΣ

1. Επαναλήψεις σειρών και εκπομπών

2. Τουρκικές σειρές

3. Ριάλιτι

4. Ξένες σειρές

5. Μείωση επεισοδίων

6. Μαγνητοσκοπημένες μεταδόσεις

7. Ματαίωση ελληνικών σειρών


Δεν υπάρχουν σχόλια: