www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου 2010

Στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο για τον ΟΣΕ

Στη διαβεβαίωση ότι δεν θα γίνει ούτε μία απόλυση εργαζομένου στον ΟΣΕ και δεν θα μειωθούν οι τακτικές αποδοχές τους προχώρησε ο υπουργός Υποδομών Δημήτρης Ρέππας, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο συζήτησης του νομοσχεδίου για την εξυγίανση του ΟΣΕ, ο Δημήτρης Ρέππας τόνισε πως η κυβέρνηση θα υπερασπιστεί το δημόσιο συμφέρον και το δικαίωμα στην εργασία, ενώ ανέφερε με έμφαση ότι "το σχέδιο της εξυγίανσης σηματοδοτεί το τέλος των μαύρων βαγονιών και των μαύρων θηρίων".

Ο υπουργός Υποδομών επανέλαβε ότι το σχέδιο νόμου βάζει τέλος στη λειτουργία των ζημιογόνων
γραμμών και δρομολογίων.

Για την μείωση του προσωπικού του ΟΣΕ, θα ακολουθηθεί η λύση των μετατάξεων και των συνταξιοδοτήσεων με στόχο ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων να μειωθεί κατά 2800 άτομα. Το Ελληνικό Δημόσιο, θα αναλάβει το σύνολο των υποχρεώσεων του ΟΣΕ -ύψους περίπου 10 δισεκατομμυρίων ευρώ- ενώ τα ακίνητα που σήμερα ανήκουν στον Οργανισμό Σιδηροδρόμων, θα περάσουν στην κυριότητα του Δημοσίου. Επίσης, το σχέδιο νόμου προβλέπει απελευθέρωση των κομίστρων κάτι που σημαίνει ότι αυτά θα διαμορφώνονται ελεύθερα χωρίς κρατική παρέμβαση.

Σύμφωνα με τον γ.γ. Υποδομών, Χ. Τσιόκα

Η επόμενη ημέρα στον ΟΣΕ

Μετατάξεις, συνταξιοδοτήσεις, αλλά και περικοπές στο κόστος μισθοδοσίας περιλαμβάνει το κυβερνητικό σχέδιο για τον ΟΣΕ, ώστε από του χρόνου να μην είναι ελλειμματικός -όπως τόνισε ο γενικός γραμματέας Υποδομών Χ. Τσιόκας.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Real, o γ.γ. Υποδομών διευκρίνισε ότι δεν προβλέπεται μείωση στο βασικό μισθό με τις τριετίες και δεν θα γίνουν απολύσεις. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, 2.800 εργαζόμενοι θα αποσπαστούν από τον ΟΣΕ με τους 1.000 να βγαίνουν σε σύνταξη.

Επίσης, ανέφερε ότι τα δρομολόγια θα αποφασίζονται από τις εταιρίες που θα τα αναλάβουν και πρόσθεσε ότι προβλέπεται επιδότηση 50 εκατομμυρίων για άγονες γραμμές. Όσον αφορά στην τιμη των εισιτηριών, ο Χ. Τσιόκας παραδέχτηκε ότι θα είναι ακριβότερα, αλλά ανταγωνιστικά σε σχέση με το λεωφορείο και το αεροπλάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: