www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

ΠΟΕΣΥ: Το πολυνομοσχέδιο θα καταργηθεί στην πράξη


Το πολυνομοσχέδιο του ΥΠΟΙΚ θα καταργηθεί στην πράξη διαμηνύει η ΠΟΕΣΥ εκφράζοντας για μία ακόμη φορά την ομόθυμη αντίθεση όλων των δημοσιογράφων στην ψήφιση του επίμαχου ν/σ.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, με την ψήφιση του ν/σ οι δημοσιογράφοι στα δημόσια Μέσα Ενημέρωσης μετατρέπονται σε κρατικούς υπαλλήλους, με τους εργαζομένους σε ΕΡΤ ΑΠΕ-ΜΠΕ και στα δημοτικά Ραδιόφωνα να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο που θα ισχύσει στις ΔΕΚΟ, και τους δημοσιογράφους στη Γ.Γ. Τύπου και στον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα να εντάσσονται στο ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, κάτι που όπως υποστηρίζει η Ομοσπονδία, συνεπάγεται
άμεση σημαντική μείωση των υφιστάμενων μισθών.

Επίσης, σύμφωνα με την ΠΟΕΣΥ, με το ν/σ ουσιαστικά υπονομεύεται η σύναψη Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας μεταξύ εργοδοτών και δημοσιογραφικών Ενώσεων σε ολόκληρο τον κλάδο (ιδιωτικά και δημόσια Μέσα), ενώ ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή επιχειρησιακών και ατομικών Συμβάσεων. Την ίδαι ώρα μειώνονται οι συντάξεις από την 01/11/11, ενώ οδηγούνται σε οικονομική αιμορραγία και τελική κατάρρευση τα ασφαλιστικά Ταμεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: