www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Προειδοποίηση Διαμαντοπούλου στις διοικήσεις ΤΕΙ

Προειδοποίηση στα ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που δεν έχουν ενημερώσει το υπουργείο Παιδείας για τον ακριβή αριθμό των φοιτητών τους, ότι δεν θα πάρουν τα ηλεκτρονικά συγγράμματα, η διανομή των οποίων ξεκινά τη Δευτέρα, απηύθυνε η Αννα Διαμαντοπούλου.


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη σχετικά με τα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας, η κ. Διαμαντοπούλου ανέφερε ότι 14 από αυτά αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία για τους φοιτητές τους.

Επιπλέον, τόνισε την ανάγκη να προχωρήσουν οι αναγκαίες αναδιαρθρώσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προειδοποιώντας ταυτόχρονα ότι «όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα δεν ανταποκριθούν στην εφαρμογή του νόμου, θα μείνουν απ' έξω».

Παράλληλα έδωσε έμφαση στη σύνδεση των ΤΕΙ με τα ερευνητικά προγράμματα, αλλά και στη συνεργασία τους με τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ προανήγγειλε πρωτοβουλία της κυβέρνησης
για τη δημιουργία ενός νέου Τεχνολογικού Επιμελητηρίου.

Η κα Διαμαντοπούλου πρότεινε στον κ. Κακλαμάνη να γίνει επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας, η οποία θα αναλάβει να κάνει τη σχετική προεργασία, συζητώντας με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να καταλήξουν σε μια συγκεκριμένη πρόταση που θα έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση.

Από την πλευρά του, ο κ. Κακλαμάνης επέκρινε τον τρόπο που λειτουργεί σήμερα το ΤΕΕ το οποίο, όπως είπε, καταδυναστεύει και αντιμετωπίζει τις επαγγελματικές ομάδες των μηχανικών με συντεχνιακή αντίληψη.

Παράλληλα, άφησε αιχμές τόσο για άνισες περικοπές σε βάρος των ΤΕΙ, όσο και για τον τρόπο που γίνεται η κατανομή του προσωπικού των πανεπιστημιακών, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι είναι «τραγικό το πώς μέσα από τις γραφειοκρατίες των πανεπιστημίων, ούτε ένας καθηγητής ΤΕΙ, δεν είναι στη κρατική μηχανή».

Ταυτόχρονα, κάλεσε την υπουργό Παιδείας να δώσει τη λίστα με τους καθηγητές πανεπιστημίων που δεν είναι στις έδρες τους, αλλά είναι γενικοί γραμματείς σε υπουργεία.

Η κ. Διαμαντοπούλου εξέφρασε την αντίθεση της με τις διαπιστώσεις του κ. Κακλαμάνη, προσθέτοντας ότι είναι ανάγκη να τεθεί στη πρώτη γραμμή η αναπτυξιακή προοπτική των ΤΕΙ, αλλά αυτό δεν σημαίνει και «να απαξιώσουμε τα πανεπιστήμια και τους πανεπιστημιακούς».


Δεν υπάρχουν σχόλια: