www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Πολιτικές πρωτοβουλίες ζητούν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ


Στην επόμενη ημέρα της συνόδου κορυφής της ΕΕ εστιάζουν αρκετοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μετά τη χθεσινή ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, ζητώντας την ανάληψη πολιτικών πρωτοβουλίων, υπό τη μορφή συγκυβέρνησης ή άλλων σχημάτων ή ακόμη και εκλογών.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που επικρατεί είναι οι χθεσινές τοποθετήσεις τόσο της κ. Βάσως Παπανδρέου όσο και του κ. Δημήτρη Λιντζέρη και της κ. Τόνιας Αντωνίου.

Ανακοινώνοντας ότι θα υπερψηφίσει το άρθρο 37, παρά τις διαφωνίες της, η κ. Παπανδρέου ζήτησε «να αναληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες, γιατί δεν πάει άλλο, η κοινωνία είναι σε απόγνωση και η χώρα καταρρέει».

Από την πλευρά του ο κ. Μίμης Ανδρουλάκης ζήτησε «μεταβολή στο πολιτικό σκηνικό με την ευθύνη όλων», ενώ ο κ. Δημήτρης Λιντζέρης υποστήριξε ότι μια κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας
είναι «μονόδρομος» στις κρίσιμες στιγμές που ζει η χώρα, κάνοντας λόγο για έλλειμμα διακυβέρνησης που «δεν μπορεί να καλυφθεί από καμία μονοκομματική κυβέρνηση».

Και η κ. Τόνια Αντωνίου ανέφερε ότι αν δεν επιτευχθεί εθνική σύμπραξη υπάρχει κίνδυνος να χαθεί η μάχη.

Σε αυτές τις τοποθετήσεις προστέθηκαν σήμερα και αντίστοιχες άλλων βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.
«Εφόσον τα υπόλοιπα κόμματα δεν μπορούν να ακολουθήσουν τη γραμμή της κυβέρνησης, χρειάζονται άλλες λύσεις, όπως εκλογές ή δημοψήφισμα, αλλιώς η χώρα οδηγείται σε χρεοκοπία» δήλωσε, μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Δημήτρης Κρεμαστινός και επανέλαβε τη θέση του πως πρέπει να υπάρξει «μη μονοκομματική κυβέρνηση, εθνικής σωτηρίας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Νίκου Σαλαγιάνη, ο οποίος, σε συνέντευξή του στον ίδιο σταθμό, επισήμανε πως «δεν έχει σημασία ποιος θα έχει το πάνω χέρι, αν δεν πετύχει η συναίνεση, λύση είναι οι εκλογές».

Τέλος, μιλώντας και αυτός στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, ο κ. Νάσος Αλευράς έκανε λόγο για ανάγκη αλλαγής λειτουργίας του πρωθυπουργικού γραφείου και συγκεκριμένου σχεδιασμού για το επόμενο χρονικό διάστημα. Ακόμη, υπογράμμισε ότι «υπάρχει ζήτημα με την αποτελεσματική λειτουργία του κράτους και πρέπει να τεθούν σαφή χρονοδιαγράμματα και να μην επαφίονται τα πράγματα στην καλή θέληση των υπουργών».

Ηλ. Μόσιαλος: Προέχουν οι διαπραγματεύσεις


Πάντως, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ηλίας Μόσιαλος, δήλωσε σήμερα ότι αυτό που προέχει είναι οι διαπραγματεύσεις των επόμενων ημερών.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό Σκάι, ο κ. Μόσιαλος, ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι η κυβέρνηση θα δει τα πολιτικά ζητήματα που τίθενται με βάση τα αποτελέσματα της διαπραγμάτευσης.

Σημείωσε παράλληλα ότι η πρόσκληση προς την αξιωματική αντιπολίτευση για κοινή διαπραγμάτευση στις Βρυξέλλες είναι ανοιχτή, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική παρουσία είναι έντονη στις διαπραγματεύσεις.

Σωφροσύνη την ύστατη ώρα ζητεί η Ντόρα Μπακογιάννη


Την ελπίδα ότι «έστω και την ύστατη ώρα θα επικρατήσει σωφροσύνη και οι δύο αρχηγοί θα υποστηρίξουν, τουλάχιστον με τα ίδια επιχειρήματα, τη θέση της Ελλάδας» όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις σε επίπεδο ΕΕ, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Παράλληλα, ευχήθηκε «η Ευρωπαϊκή Ένωση να αντιληφθεί ότι δεν παίζεται μόνο το αύριο 11 εκατομμυρίων Ελλήνων, αλλά στο τραπέζι βρίσκεται το μέλλον ολόκληρης της ΕΕ».

Η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμμαχίας επανήλθε στην πρότασή της για σχηματισμό κυβέρνησης εκτάκτου ανάγκης, σημειώνοντας ότι το απαιτούν οι καιροί και ότι κατά τη γνώμη της το ζητά ο λαός αυτήν τη στιγμή.


Δεν υπάρχουν σχόλια: