www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος προτείνει η ΝΔ


Tις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας για την «επανεκκίνηση με νέο φορολογικό σύστημα» παρουσίασαν σήμερα σε εκπροσώπους των παραγωγικών φορέων της χώρας, ο αντιπρόεδρος του κόμματος Σταύρος Δήμας, ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέας Λυκουρέντζος, και ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομίας Ιωάννης Βρούτσης ( ο οποίος και έκανε την αναλυτική παρουσίαση των προτάσεων).

Όπως σημείωσε ο κ. Δήμας, η φορολογική πολιτική έχει δύο σκοπούς: τη συλλογή εσόδων και τη στήριξη της ανάπτυξης και πρέπει να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ των δύο αυτών. «Δυστυχώς», πρόσθεσε, «αυτή η ισορροπία έχει ανατραπεί με τη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα να συμβάλλει στην περαιτέρω ύφεση», που «σημαίνει
λιγότερα φορολογικά έσοδα, αφού μειώνεται το φορολογικό αντικείμενο». Την ίδια ώρα, η υψηλή φορολόγηση δημιουργεί κίνητρα για την αποφυγή της πληρωμής των φόρων.

Πρόταση της ΝΔ είναι η ορθολογικοποίηση του φορολογικού συστήματος, ανέφερε ο κ. Δήμας, «να μπορέσουμε δηλ. να το χρησιμοποιήσουμε κατά τέτοιο τρόπο, ώστε και έσοδα να συλλέγουμε, αλλά και την οικονομική ανάπτυξη να βοηθάμε».

Από την πλευρά του ο κ. Λυκουρέντζος τόνισε πως με τις προτάσεις της η ΝΔ επιχειρεί τη φιλελευθεροποίηση της οικονομίας και τη στήριξη των παραγόντων της αγοράς, γιατί όπως εξήγησε, σήμερα «η προσοχή από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ είναι στραμμένη στο κράτος και στη διαχείριση του κρατισμού και όχι στην κινητήρια δύναμη της οικονομίας, που είναι η αγορά και η αναπτυξιακή διαδικασία».

Δεν υπάρχουν σχόλια: