www.kryfokamari.blogspot.com

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011

Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή


Σε οξύ ισχαιμικό επεισόδιο, σε μια κατά άλλα υγιή καρδιά, οφείλεται ο θάνατος του 53χρονου διαδηλωτή, όπως προκύπτει από τη νεκροτομή που διενήργησε ο προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, Φίλιππος Κουτσαύτης, παρουσία τεχνικού συμβούλου της οικογένειας του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσαύτη, κατά την εξέταση διαπιστώθηκαν «πρόσφατες ισχαιμικές μυοκαρδιακές αλλοιώσεις», ενώ δεν ανιχνεύθηκαν ουλές ή άλλες ενδείξεις που να οδηγούν στο συμπέρασμα ότι ο 53χρονος, πατέρας δύο παιδιών, είχε παλαιότερα κάποιο πρόβλημα με την καρδιά του.

Ο ιατροδικαστής ανέφερε επίσης ότι έχει ζητήσει να γίνουν εργαστηριακές εξετάσεις, προκειμένου να εντοπιστεί το αίτιο που προκάλεσε αυτό το ισχαιμικό επισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο του διαδηλωτή και ειδικότερα αν προκλήθηκε από τοξική η παθολογική αιτία, λόγω της
μεγάλης έντασης.

Από την πλευρά του, ο τεχνικός σύμβουλος που διόρισε η οικογένεια, Συμεών Μεσογείτης, ανέφερε ότι μακροσκοπικά η καρδιά του 53χρονου δεν έφερε κάποια παλιά ισχαιμία.

Ερευνα προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες του θανάτου του 53χρονου διαδηλωτή είχε διατάξει η προϊσταμένη της εισαγγελίας Πρωτοδικών Ελένη Ράικου. Στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου μεταφέρθηκε ο άτυχος άνδρας ενώ εξελίσσονταν οι συγκρούσεις μεταξύ κουκουλοφόρων - μελών του ΠΑΜΕ την Πέμπτη, μετέβη ο εισαγγελέας Ν. Γύζης για να διεξάγει έρευνα.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινή ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ. διευκρίνισε ότι μέχρι τις 17.00, «δεν έγινε χρήση οποιουδήποτε χημικού ή άλλων μέσων» στην Αμαλίας ή στην περιοχή του Ζαππείου.

Mε αφορμή το θάνατο του 53χρονου το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ) καταλόγισε στην ΕΛ.ΑΣ. ανεπάρκεια, κατηγορώντας την πως «πάλι άφησε τις παρακρατικές ομάδες να οργανώσουν το οπλοστάσιό τους, να συγκεντρωθούν στα προπύλαια και στη συνέχεια να "δράσουν" ανενόχλητες».

Το ΕΚΑ απαιτεί «το ξήλωμα των παρακρατικών ομάδων που μόνιμο στόχο έχουν να πλήξουν τη μαζικότητα του κινήματος, τη σύλληψη και την τιμωρία τους».

«Στη μακρόχρονη αγωνιστική του ιστορία το εργατικό κίνημα έχει «προσφέρει» πολλούς νεκρούς για να μπορέσει να αντισταθεί, να υπερασπιστεί και να κατακτήσει», τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.


Συλλυπητήριο μήνυμα Κ. Παπούλια


Τη «βαθιά οδύνη» του για τον άδικο χαμό του 53χρονου εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κ. Παπούλιας.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του, ο κ. Παπούλιας τονίζει ότι η χθεσινή ειρηνική διαμαρτυρία χιλιάδων πολιτών «αμαυρώθηκε από ένα φοβερό γεγονός που δεν πρέπει να ξανασυμβεί».

«Η ανοχή σε κάθε είδους βία την τροφοδοτεί και την αναπαράγει για αυτό και έχει σημασία να μη συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα της μετατροπής μιας ειρηνικής διαδήλωσης σε μάχη», επισημαίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: