www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Καίγεται το Χρηματιστήριο της Μπανγκόκ - Χάος σε όλους τους δρόμους

Χάος στους δρόμους της Μπανγκοκ. Πέντε άμαχοι νεκροί ανάμεσα τους και ένας ιταλός δημοσιογράφος. Παραδόθηκαν οι ηγέτες των "κόκκινων πουκαμίσων". Καίγονται το χρηματιστήριο και εμπορικά καταστήματα.


Στις φλόγες έχουν παραδοθεί το χρηματιστήριο και πολλά εμπορικά κέντρα της Μπανγκόκ, ενώ έχει διακοπεί η ηλεκτροδότηση σε πολλές περιοχές της πρωτεύουσας, καθώς συνεχίζονται οι ταραχές παρά το γεγονός ότι οι ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών παραδόθηκαν και ο στρατός ελέγχει, όπως ανακοίνωσε, την κατάσταση.

"Υπάρχουν πολλές πυρκαγές στην πόλη συμπεριλαμβανομένης και αυτής στο Central World", ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά κέντρα της πρωτεύουσας, το οποίο παρέμενε κλειστό τις τελευταίες

εβδομάδες, δήλωσε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Ο στρατός ανακοίνωσε σήμερα ότι θα επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 20:00 ως τις 06:00 τοπική ώρα στη συνοικία της Μπανγκόκ στην οποία είχαν στρατοπεδεύσει οι αντικυβερνητικοί διαδηλωτές.

Νωρίτερα τέλος στις κινητοποιήσεις τους ανακοίνωσαν ότι δίνουν οι επικεφαλής των αντικυβερνητικών διαδηλωτών στην Ταϊλάνδη, μετά την επιχείρηση του στρατού για τη διάλυση πυρήνα των διαδηλωτών στο κέντρο της Μπανγκόκ, που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, μεταξύ των οποίων και ενός Ιταλού δημοσιογράφου, και τον τραυματισμό περισσότερων από 50.

Όπως μετέδωσε το Reuters, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εξερράγησαν τρεις χειροβομβίδες, τραυματίζοντας σοβαρά τουλάχιστον δύο στρατιώτες και έναν Καναδό δημοσιογράφο.


Η ταϊλανδέζικη τηλεόραση μετέδωσε εικόνες με τους ηγέτες των αντικυβερνητικών διαδηλωτών υπό αστυνομική κράτηση. Λίγο νωρίτερα ο Γιάτουπορν Πρόμπαν, ένας από τους ηγέτες που κρατούνται, είχε προσφερθεί να παραδοθεί στις αρχές, προκειμένου να σταματήσει η αιματοχυσία.
 
΄Ενας άλλος επικεφαλής, ο Ναταγουκ Σαΐκουα, απηύθυνε δραματική έκκληση στους διαδηλωτές να εγκαταλείψουν τον αγώνα και να γυρίσουν στα σπίτια τους.


Λίγο αργότερα ο στρατός της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε πως η κατάσταση είναι πλέον υπό έλεγχο και ότι η επιχείρηση στο κέντρο της Μπανγκόκ ολοκληρώθηκε. Όμως όλα όσα γίνονται μέσα στην τελευταία ώρα δείχνουν πως τα πράγματα δεν έχουν ηρεμήσει.

Την ίδια ώρα το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε την απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Από τις βίαιες συγκρούσεις των τελευταίων ημερών έχουν χάσει τη ζωή τους συνολικά 39 άτομα, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 300. Από το ξέσπασμα της κρίσης στα μέσα Μαρτίου οι νεκροί φθάνουν τους 68 και οι τραυματίες τους 1.700.
newsit

Δεν υπάρχουν σχόλια: