www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 19 Μαΐου 2010

Σπρέι εναντίον παχυσαρκίας και αλκοόλ

ΛΟΝΔΙΝΟ. Ομάδα ερευνητών στις ΗΠΑ αναπτύσσει ένα ρινικό σπρέι που θα λειτουργεί ως ένα είδος «απεξαρτησιογόνου» σε άτομα που αντιμετωπίζουν προβλήματα με το φαγητό και το αλκοόλ. Η εισπνοή του θα οδηγεί το περιεχόμενό του στα κέντρα επιβράβευσης του εγκεφάλου και θα εμποδίζει την πρόκληση ευχαρίστησης από την υπερβολική κατανάλωση τροφής και αλκοόλ.

Το χημικό κοκτέιλ του σπρέι θα μπλοκάρει τις ενδορφίνες, τις χημικές ουσίες που παράγονται στον εγκέφαλο και ανάμεσα στα άλλα προκαλούν αισθήματα ευφορίας όταν κάποιος καταναλώνει φαγητό ή αλκοόλ σε πολύ μεγάλες ποσότητες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, το σπρέι θα βοηθήσει σημαντικά εκατομμύρια ανθρώπους που αντιμετωπίζουν προβλήματα παχυσαρκίας και αλκοολισμού γιατί σε αντίθεση με τις περισσότερες θεραπείες επεμβαίνει κατευθείαν στη ρίζα του προβλήματος και δεν προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα συμπτώματα.

Τα πειράματα που έγιναν σε πειραματόζωα ήταν άκρως ενθαρρυντικά, αφού το σπρέι όσον αφορά το αλκοόλ είχε ποσοστά επιτυχίας της τάξεως του 78%, ενώ στην υπερβολική κατανάλωση τροφής το ποσοστό άγγιξε το 100%! Αν όλα εξελιχθούν ομαλά και το σπρέι αποδειχθεί αποτελεσματικό και στους ανθρώπους, υπολογίζεται ότι σε περίπου πέντε χρόνια θα μπορεί να κυκλοφορήσει στην αγορά.
tovima

Δεν υπάρχουν σχόλια: