www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2010

Νέα εξέταση δείχνει το φύλο του παιδιού στις 7 εβδομάδες

Ερευνητές στο Ισραήλ ανέπτυξαν μια νέα εξέταση με την οποία θα είναι εφικτή η αναγνώριση του φύλου του μωρού στις πρώτες εβδομάδες της κύησης και μάλιστα με μη παρεμβατικό τρόπο. Πρόκειται για μια εξέταση αίματος που ανέπτυξαν ερευνητές του Ιατρικού Κέντρου Sheba στο Τελ Αβίβ και μπορεί να δείχνει το φύλο του μωρού όταν η έγκυος βρίσκεται μόλις στην έβδομη εβδομάδα κύησης. Πρόκειται για μια απλή εξέταση που εντοπίζει ίχνη του DΝΑ του εμβρύου η ανάλυση των οποίων μπορεί να δείχνει το φύλο του. Σήμερα έχουν αναπτυχθεί μέθοδοι με τις οποίες μπορεί να γίνεται αναγνώριση του φύλου πριν από τη συμπλήρωση δέκα εβδομάδων κύησης αλλά είναι παρεμβατικές και κρύβουν κινδύνους για τη μητέρα και το έμβρυο.

Στις δοκιμές που έχουν γίνει η νέα εξέταση κατάφερε να αναγνωρίσει σωστά το φύλο του μωρού σε ποσοστό 99%. Η είδηση όμως έχει προκαλέσει και ανησυχία αφού εγείρονται ηθικά ζητήματα που
σχετίζονται με κοινωνίες όπως της Ινδίας ή της Κίνας όπου για διάφορους λόγους δεν είναι επιθυμητή η γέννηση κοριτσιών. Εγείρονται φόβοι ότι η εξέταση θα χρησιμοποιείται σε αυτές τις χώρες και θα οδηγεί σε άμεση διακοπή της κύησης αν διαπιστώνεται ότι το μωρό είναι κορίτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: