www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Χρ. Παπουτσής: Όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους


Τη στάση που τήρησαν οι τέσσερις άνδρες της ομάδας ΔΙΑΣ κατά τον αστυνομικό έλεγχο στον Κίμωνα Κουλούρη «χειροκρότησε» σήμερα ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής.

Όπως ανακοινώθηκε, ο υπουργός δέχθηκε στο γραφείο του τους αστυνομικούς που ενεπλάκησαν στο περιστατικό και τους συνεχάρη για τη στάση που επέδειξαν για να τιμήσουν την αποστολή τους.
«Με τη συμβολικού χαρακτήρα αυτή κίνηση, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κατέστησε σαφές ότι όλοι οι πολίτες είναι ίσοι απέναντι στους νόμους», τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Και είναι υποχρέωση των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας», συμπληρώνεται, «να δρουν σύμφωνα με το γράμμα και το πνεύμα των νόμων, χωρίς διακρίσεις, με απόλυτο σεβασμό στα
δικαιώματα των πολιτών, όπως ορίζει το Σύνταγμα».


Εν τω μεταξύ, σε σημερινές ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο κ. Κουλούρης υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητό του «ούτε που άγγιξε τον αστυνομικό». Οπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο ρ/σ Βήμα: «Πέφτει 1,5 τόνος αυτοκινήτου πάνω σε έναν ανθρώπινο οργανισμό και του προκαλεί διάστρεμμα; Αυτό σημαίνει ότι έπεσα βίαια πάνω του; Ούτε τον άγγιξε, γιατί αν τον άγγιζε δεν θα προκαλούσε διάστρεμμα...».

Επιπλέον, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αμφισβήτησε ότι παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, αλλά παραδέχθηκε ότι η άδεια οδήγησής του έχει λήξει.


«Για ένα κόκκινο, καταστρέφεται η ζωή μου και κλαίει συνεχώς το παιδί μου», είπε ο Κ.Κουλούρης και κατήγγειλε ότι οι αστυνομικοί δεν φέρθηκαν καλά στον ίδιο, τρομοκρατώντας το 15χρονο παιδί του, που επέβαινε στο όχημα. «Μου έφεραν 30 αστυνομικούς, λες και βρήκαν τον τρομοκράτη», πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: