www.kryfokamari.blogspot.com

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Δεν βλέπει λόγο για προκήρυξη εκλογών άμεσα ο Θ. Πάγκαλος


Η κυβέρνηση «χαίρει ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής εμπιστοσύνης, δηλώνει ο Θεόδωρος Πάγκαλος, σε συνέντευξή του σε κινεζική οικονομική εφημερίδα, επισημαίνοντας πως δεν βλέπει το λόγο να προκηρυχθούν εκλογές πριν επιτευχθούν οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει.

«Η κυβέρνηση σχηματίστηκε με συναίνεση και αποστολή της είναι να ικανοποιήσει συγκεκριμένες υποχρεώσεις πριν την προκήρυξη εκλογών. Δεν βλέπω λόγo να προκηρυχθούν εκλογές πριν την επίτευξη αυτών των στόχων», αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «δεν έχει κατατεθεί καμία ρεαλιστική εναλλακτική πολιτική πρόταση».

Ο κ. Πάγκαλος υποστηρίζει ότι οι «μικρές σε αριθμό, ριζοσπαστικές πρωτοβουλίες που έχουν υποβάλει οι κομμουνιστές και άλλα μικρά κόμματα της Αριστεράς έχουν απορριφθεί από την
πλειοψηφία των πολιτών». Εκτιμά επίσης ότι οι πολίτες θεωρούν τους ριζοσπαστικούς αριστερούς σχεδιασμούς για πλήρη αλλαγή της κοινωνίας προς την κατεύθυνση του παλαιού σοβιετικού μοντέλου «ως μη ρεαλιστικούς και ξεπερασμένους». Σημειώνει ακόμη ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, πάνω από 60% του εκλογικού σώματος αντιτίθεται στις πρόωρες εκλογές.

Ερωτηθείς σχετικά με τις αντιδράσεις στην κυβερνητική πολιτική παρατηρεί πως «οι επονομαζόμενοι διαδηλωτές κατά της λιτότητας», που συνεχίζουν τις διαδηλώσεις «κατά του προγράμματος εξυγίανσης της οικονομίας», είναι «λιγότεροι αριθμητικά σήμερα». Κάνει ακόμη λόγο για «ακραία στοιχεία που παρεισφρέουν στις διαδηλώσεις, καταστρέφουν το κέντρο της Αθήνας και προκαλούν σημαντική ζημιά στην ελληνική οικονομία και ιδίως στον τομέα του τουρισμού».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης επισημαίνει ότι η πιθανότητα «μιας νέας πολιτικής κρίσης που ενδεχόμενα θα έριχνε την κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλειστεί στο πλαίσιο μιας κοινωνίας που βιώνει τη λιτότητα». Υπογραμμίζει ωστόσο πως η κυβέρνηση Παπαδήμου «έχει την αποφασιστικότητα, καθώς και την εμπειρία να αντιμετωπίσει τους ευρωπαϊκούς και εγχώριους πολιτικούς και οικονομικούς μετασχηματισμούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: