www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

Διακρατική συνεργασία Ελλάδας - Κίνας σε έρευνα και τεχνολογία


Υπεγράφη σήμερα η επίσημη προκήρυξη της διακρατικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κίνας στους τομείς της έρευνας και της τεχνολογίας.

«Σήμερα είναι μέρα εκκίνησης ενός σημαντικού προγράμματος συνεργασίας με την Κίνα. Η πρώτη συμφωνία είχε υπογραφεί εδώ και χρόνια. Το σημερινό πλαίσιο είναι εντελώς διαφορετικό και επικεντρώνεται στη συνεργασία στους τομείς της Έρευνας και της Τεχνολογίας και σε συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν στα Πανεπιστήμια και στην ελληνική γλώσσα», δήλωσε η υπουργός Παιδείας, Αννα Διαμαντοπούλου, μετά την υπογραφή.

Όπως ανέφερε, ιδιαίτερα στο χώρο της Έρευνας και της Καινοτομίας θα προκηρυχθεί άμεσα ένα
κοινό πρόγραμμα ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να υπάρξει συνεργασία ιδιωτικού τομέα και ερευνητικών κέντρων με στόχο την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και προϊόντων υψηλής τεχνολογίας.

«Θεωρούμε ότι είναι μια σημαντική ευκαιρία. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα με συγκεκριμένη τεχνογνωσία και η Κίνα είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις σήμερα στον κόσμο και η συνεργασία μας σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος θα επιφέρει αμοιβαία οφέλη», υπογράμμισε η κ. Διαμαντοπούλου.

Το επόμενο βήμα, όπως είπε, είναι η επίσημη επίσκεψή της στην Κίνα, το Φεβρουάριο, για τη συνεργασία Πανεπιστημίων και σχολείων. Επίσης στο πλαίσιο του προγράμματος για την Ακαδημία Πλάτωνος, θα υπάρξει συνεργασία φιλοσοφικών σχολών των δύο χωρών με ενεργό ρόλο του Ιδρύματος «Κομφούκιος».

Δεν υπάρχουν σχόλια: