www.kryfokamari.blogspot.com

Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

«Χρονοχρέωση» στα τιμολόγια και «έξυπνους» μετρητές ετοιμάζει η ΔΕΗ


Διαφορετικά τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας στη διάρκεια του 24ωρου, με υψηλότερες χρεώσεις τις ώρες αιχμής και χαμηλότερες όταν η ζήτηση είναι μικρή, σχεδιάζει η ΔΕΗ.

Όπως ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Αρθούρος Ζερβός, μιλώντας στο συνέδριο του «Εκόνομιστ» για την καινοτομία, προϋπόθεση για να υλοποιηθεί το σχέδιο είναι η αντικατάσταση των μετρητών κατανάλωσης, καθώς οι υφιστάμενοι δεν έχουν δυνατότητα να κάνουν διαφοροποιημένες χρεώσεις.

Πάντως, έκανε γνωστό πως η μελέτη για την αντικατάσταση των μετρητών και την εγκατάσταση συστημάτων τηλεμέτρησης έχει ολοκληρωθεί και επισήμανε πως το έργο συμφέρει συνολικά τη χώρα καθώς εξυπηρετεί τους στόχους της ενεργειακής πολιτικής και δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας.

Πρόσθεσε πως οι ευφυείς μετρητές θα αντικαταστήσουν τα "ρολόγια", θα σταματήσει η έκδοση έναντι λογαριασμών και ο πελάτης θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει τι καταναλώνει. Σε συνδυασμό
με χρονομεταβλητά τιμολόγια, θα γνωρίζει ποια είναι η καταλληλότερη στιγμή για να καλύψει τις ενεργειακές του ανάγκες, σημείωσε.

Η ΔΕΗ υλοποιεί ήδη πιλοτικά προγράμματα εγκατάστασης έξυπνων μετρητών και έξυπνων δικτύων στην Κύθνο, τη Λάρισα, το Λαύριο, τον οικισμό Μελτέμι Ραφήνας. Επίσης προωθείται η εγκατάσταση 60.000 έξυπνων μετρητών σε μεγάλους καταναλωτές στη χαμηλή τάση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: