www.kryfokamari.blogspot.com

Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

Λύση στο θέμα των σκουπιδιών προανήγγειλε ο Π. Κουκουλόπουλος


Λύση στο ζήτημα των σκουπιδιών προανήγγειλε ο υφυπουργός Εσωτερικών Π. Κουκουλόπουλος, σημειώνοντας ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα ξεκινήσει η αποκομιδή, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες πληροφορίες.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega ο κ. Κουκουλόπουλος διαβεβαίωσε ότι σε δύο - τρεις ημέρες δεν θα υπάρχει αυτή η εικόνα στους δρόμους του Λεκανοπεδίου, όπου έχουν συσσωρευτεί τόνοι σκουπιδιών.

Σημειώνεται ότι στη 1 μετά το μεσημέρι ο υπουργός Εσωτερικών, Χάρης Καστανίδης, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου για το ζήτημα της αποκομιδής των απορριμμάτων, μετά τη συνάντηση που είχε χθες με εκπροσώπους της ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Η κατάσταση με τα σκουπίδια παραμένει δραματική, με το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ να κάνει λόγο για υγειονομική βόμβα και τον Ιατρικό Σύλλογο της Αθήνας να προειδοποιεί ότι οι τεράστιοι όγκοι σκουπιδιών αποτελούν εστίες πολλαπλών μολύνσεων που απειλούν άμεσα την υγεία εκατομμυρίων
πολιτών.

Κλιμάκιο επιστημονικού προσωπικού του ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ πραγματοποίησε αυτοψία σε διάφορα σημεία στην Αττική και διαπίστωσε ότι τα απορρίμματα σχετίζονται με φαινόμενα απειλητικά για την Δημόσια Υγεία όταν η διάθεσή τους δεν είναι ταχεία και σωστή.

Δεδομένου μάλιστα του μεγέθους της απειλής για την υγεία, εισηγείται την άμεση έκδοση υγειονομικής διατάξεως και εφαρμογή περαιτέρω υγειονομικών μέτρων και κυρώσεων.
Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος της Αθήνας καλεί την Πολιτεία «να αναλάβει επιτέλους τις ευθύνες της», αφού, όπως τονίζει, «δεν μπορεί άλλο να παρακολουθεί αδιάφορη την κατάσταση να επιδεινώνεται και να περιορίζεται σε βαρύγδουπες αλλά κενές περιεχομένου δηλώσεις κυβερνητικών παραγόντων».

Ο Ιατρικός Σύλλογος αναγνωρίζει τη δύσκολη θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι εργαζόμενοι στους ΟΤΑ και το δίκαιο του αγώνα τους. Καλεί ωστόσο τους εργαζόμενους «να αναλογιστούν με αίσθημα ευθύνης, το οποίο πάντοτε τους χαρακτηρίζει, τη μορφή της συνέχισης του αγώνα τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια: